50 anys de Càritas Interparroquial de Mataró

Engruna 17

 

Enguany es compleixen 50 anys de la constitució de Càritas Interparroquial de Mataró (C.I.M). Segurament a tota la gent de C.I.M. li agradaria poder celebrar el final de Càritas, la seva dissolució, per considerar innecessària l’acció social que avui porta a terme. Voldria dir que la societat seria més justa i tindria mecanismes institucionals per a corregir possibles desequilibris de forma àgil i eficaç, absorbint les situacions de risc que malgrat tot es poguessin donar entre la població més desafavorida; seria d’una alegria immensa per a tots. Dissortadament no s’ha arribat a questa situació ideal.

Cal seguir, doncs, amb el mateix esperit de fa cinquanta anys, tot i tenir  i recordar aquest aniversari com un  triomf de la solidaritat, tant per la història de l’Entitat com per la tasca ingent desenvolupada al llarg d’aquest mig segle. Càritas Mataró, en aquest any especial d’aniversari vol agrair a la societat mataronina i a les seves institucions el suport rebut, recordant, ensems, aquests anys de feina tot agafant forces pel que calgui afrontar en l’avenir. De fet, s’han programat una sèrie d’actes al llarg de l’any per a commemorar aquest 50è aniversari.

Els esmentats actes es varen iniciar el proppassat 27-4-2018,en el Teatre Monumental de Mataró, amb un esdeveniment  institucional, on es presentà un vídeo que repassa les activitats i àmbits de Càritas Mataró. Varen intervenir, després, els representants eclesials, socials i la direcció de C.I.M que va presentar el programa d’actes. Per a tancar l’esdeveniment s’oferí un concert coral a càrrec dedel cor Juvenil Rodamón.

Amb una platea absolutament plena del Monumental, l’acte es va revestir d’un clima de satisfacció per la feina que els voluntaris realitzen i l’acció social desenvolupada per l’Entitat al llarg d’aquest mig segle, reconegut per totes les autoritats presents; un exercici d’autoestima absolutament necessari.

Per altra part, l’actuació musicaldel cor Juvenil Rodamón, sota la direcció de Glòria Prats,  fou molt celebrada i aplaudida.

Un èxit pels organitzadors.—Joan Comellas

 

Entrada similar