|

ACOMPANYAR UN AVI

acompanyar

NOU PROJECTE A LA RESIDÈNCIA TORRE LLAUDER

Ara fa un any, dues alumnes de 2n de batxillerat de l’Escola Pia Santa Anna ens van visitar per presentar-nos un projecte que havien conegut a Càritas Diocesana de Girona i que pensaven en implementar a Mataró, com a part del seu treball de recerca de Batxillerat.

El projecte consistia en l’acompanyament per part de joves de les escoles de Girona, d’entre 15 i 17 anys, a avis que viuen en residències de gent gran i que pateixen un dels problemes més habituals en aquesta edat, la soledat.

El projecte a Girona havia començat ja fa uns anys, amb la col·laboració entre una residència i 6 estudiants, i ha tingut tal èxit que a hores d’ara ja participen més de 400 estudiants i totes les residències d’avis no tan sols de la mateixa ciutat de Girona sinó també d’altres ciutats dels voltants.

Tant els joves com els avis valoren l’experiència amb gran satisfacció.

Quan ens van presentar el projecte el vam valorar positivament i vam decidir implantar-lo a Mataró amb avis de la nostra residència, Torre Llauder.

Vam visitar els responsables del projecte a Càritas de Girona, on ens vam donar totes les facilitats per poder tirar-lo endavant.

I fruit d’aquestes gestions ha sorgit el projecte Acompanyar un avi, que posa en contacte estudiants de Santa Anna i avis de Torre Llauder.

Consisteix en l’acompanyament, una hora a la setmana al llarg del curs, dels avis per part dels joves. Els nois i noies es comprometen a assistir regularment a la residència, a escoltar i fer companyia a l’avi o àvia del que es fa acompanyant.

L’experiència diu que acaba creant-se un vincle entre el jove i l’avi que no fa més que donar satisfacció a ambdós.

Des de la residència es fa el seguiment del projecte i en acabar el curs Càritas lliura  una acreditació als joves que certifica el seu voluntariat.

Càritas Mataró comença aquest curs el projecte, al que, un cop presentat entre l’alumnat interessat a fer alguna mena de voluntariat d’entre els alumnes de Santa Anna, hem pogut organitzar 5 parelles. Són cinc noies de 1r curs de Batxillerat que a partir de febrer fan l’acompanyament de 5 avis i àvies de la residència.

Entrada similar