Assemblea de Càritas Mataró, C.I.M.

El passat dimecres 21 de maig Càritas Mataró va celebrar una assembla general en la que es va parlar dels diferents programes, especialment sobre infància, però també d’inserció laboral, en què treballa l’entitat i es va fer un repàs de les despeses de l’any 2013 i pressupost del 2014.

Després de la projecció d’un vídeo sobre l’estada del Papa Francesc a Rio de Janeiro el passat estiu i de la lectura i aprovació de l’acta de la darrera reunió, celebrada el mes de novembre passat, es va procedir a l’explicació de les diferents responsables dels programes i projectes en què en aquests moments treballen.

Van intervenir les educadores socials del centre de Formació Sant Pau.

Maria Carol va informar sobre el desenvolupament dels programes d’inserció laboral, que es fan amb el recolzament de La Caixa, Creu Roja, Centre de Formació i Prevenció i Salesians. Els programes són els següents: llar i cuina, perruqueria, electricitat i informàtica. En tots els casos, i malgrat que alguns dels usuaris es donen de baixa, tenim llistes d’espera per poder participar en tots els cursos.

Montserrat Floriach va parlar dels programes d’infància que es fan al mateix centre de formació a les tardes. Va estar comentant bàsicament el que fan els nens de primària que participen d’aquestes activitats. Bàsicament classes de reforç, però també activitats de reforçament de l’autoestima.

La treballadora social Carme Bustos es va encarregar de comentar les tasques que des del CIM es fan per ajudar els infants i adults. També va estar comentant la procedència de les persones que arriben a Càritas i l’acollida i el seguiment que se’n fa.

Seguidament la voluntària Núria Nogueras va explicar el projecte Apropa’t a Càritas, que consisteix en acostar Càritas a les escoles. Es tracta de donar a conèixer a les escoles aquests projectes per infància a fi de poder arribar al màxim d’infants possible. També d’oferir-nos per poder fer activitats de sensibilització amb l’alumnat de secundària. I finalment, d’aprofitar la web de Càritas i les xarxes socials per donar a conèixer les activitats i novetats que van apareixent sobre Càritas.

Finalment, es va mostrar la situació econòmica del CIM l’any 2013, desglossant totes les partides d’ingressos i despeses i es va presentar el pressupost d’ enguany.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.