|

Benest@r – #104 – Abril – Maig de 2018

benestar1

Reduïm un 18% les factures dels subministraments bàsics de 1.540 llars de famílies vulnerables

© Diputació de BarcelonaDurant el 2017 s’han realitzat 1.540 auditories energètiques que han comportat un estalvi global de 370.000 euros.

El programa Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica, que també s’està implantant aquest 2018, inclou la instal·lació gratuïta d’elements d’eficiència energètica a les llars i millores en els contractes d’aigua, gas i llum. El desplegament del programa té un pressupost d’un milió d’euros per a les edicions 2017-2018.

Celebració de Sant Jordi del Servei Respir

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va visitar  als usuaris del Servei residencial d’estades temporals Respir, per a persones grans i persones amb discapacitat intel·lectual, situat al recinte de Mundet de Barcelona.

Es va iniciar amb un espectacle i actuacions musicals, a més de la lectura de poemes recitats pels residents i les actuacions de balls de diferents estils.

La Diputació de Barcelona a la 20ena edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya

© Diputació de BarcelonaDel 23 al 26 de maig de 2018 es celebra la vintena edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya.

La Diputació de Barcelona estarà present aFiraGran amb un estand, on el visitant trobarà els programes que desplega destinats a les persones grans, en cinc àmbits: Servei Local de Telessistència, Respir, Consum, Salut pública i Escola de la Dona.

Inclusió social i Treball comunitari

Anar a dalt

Impulsant aliances per lluitar contra la pobresa energètica

© Diputació de Barcelona

La vicepresidenta quarta i responsable de l’Àrea d’Atenció a les persones de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, va participar a l’acte inaugural de la jornada “Dret a l’energia, multiplicant aliances per a la lluita contra la pobresa energètica”.

Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic, enfortint la cohesió

© Diputació de Barcelona

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) ha organitzat la 14ena edició de la Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic el 5 de maig, un espai per fomentar  el nexe d’unió entre totes les persones voluntàries que col·laboren en aquest àmbit arreu de Catalunya i per reconèixer la seva tasca solidària.

Infància, Família i Drogues

Anar a dalt

El vincle en l’acompanyament a adolescents en medi obert”

© Diputació de Barcelona

El proper dia 16 de maig, a l’Espai Francesca Bonnemaison, se celebrarà el 1r Debat de les Jornades d’Acompanyament en medi obert, que fa 6 anys s’organitzen i que s’adrecen a educadores i educadors que treballen en l’àmbit de l’acompanyament i l’adolescència.

Presentació de la nova seu de l’Spott Vallès Oriental

© Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha descentralitzat elCentre SPOTT d’atenció als menors amb addiccions a les drogues, situat a Barcelona, i ha instal·lat una seu a la Masia Can Lledó de Mollet del Vallès.

Autonomia i dependència

Anar a dalt

Taula contra els maltractaments a les persones grans a Terrassa

© Diputació de Barcelona

L’Ajuntament de Terrassa i la Diputació de Barcelona han presentat el projecte per ferfront als maltractaments a les persones grans, el passat 11 d’abril, a la Masia Freixa.

76 municipis ofereixen GSAM per a persones cuidadores

© Diputació de Barcelona

Durant el 2018, 76 municipis realitzaran GSAM, un recurs que la Diputació de Barcelona ofereix per a reduir l’estrès i donar suport a les persones cuidadores de familiars en situació de dependència.

Diagnosi de la situació de la salut mental a l’Alt Penedès

© Consell Comarcal Alt Penedès

El passat divendres 13 d’abril es va presentar a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès la Diagnosi de la situació de la salut mental a l’Alt Penedès, al què va donar suport la Diputació de Barcelona, a petició de la Taula de Salut Mental de l’Alt Penedès.

Serveis socials

Anar a dalt

27a edició de l’Escola d’Estiu de l’Àrea d’Atenció a les Persones

© Diputació de Barcelona

La 27a Escola d’Estiu “La perspectiva de gènere i les professions d’Atenció a les Persones” es realitzarà la setmana del 9 al 13 de juliol, a l’Espai Francesca Bonnemaison. Carrer Sant Pere Més Baix, 7. 08003 Barcelona.

Celebrem el Dia Mundial del Treball Social 2018

© Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya

El 24 d’abril el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya ha celebrat, a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, el Dia Mundial del Treball Social.

Eines de bussines intelligence a l’abast dels Serveis Socials locals

© Diputació de Barcelona

El passat 12 d’abril es van realitzar, a Barcelona, dues sessions de formació entorn elPortal d’Informació Econòmica i de Serveis Locals (PIESL) del Cercle de Comparació Intermunicipal de Serveis Socials.

Disponibles noves millores al mòdul d’agenda d’Hestia

© Pixabay CC
Des del mes de març les àrees bàsiques usuàries del programa Hèstia disposen d’una nova versió què incorpora millores en el mòdul d’agenda.

Posem el focus

Anar a dalt

La Federació ACAPPS i la Diputació, junts per millorar l’accessibilitat a la comunicació per a les persones sordes

© ACAPPSLa Federació ACAPPS, creada el 2004, és una entitat sense ànim de lucre que està formada per ACAPPS Barcelona, ACAPPS Lleida i ACAPPS Vallès. Des d’ACAPPS, porten 25 anys treballant, representant i defensant els drets de les persones amb discapacitat auditiva i de les seves famílies. El seu objectiu és aconseguir la plena integració de la persona sorda en tots els àmbits: educatiu, laboral, social i cultural.

Més de 65 anys acompanyant dones i mares en situació de vulnerabilitat

© Fundació Maria RaventósAvui som al carrer Plantada número 1 de Barcelona on hi ha la seu de la Fundació Maria Raventós que, des de l’any 1952, acompanya a dones i mares en situació de vulnerabilitat. “Que cap dona hagi de dependre d’un home per viure” era l’avançat lema pel qual va treballar Maria Raventós, qui va adquirir aquesta casa (“la Casa Mare”) amb l’objectiu d’acollir i acompanyar a noies en situació de risc d’exclusió social.

Agenda

Anar a dalt

Exposició Controles? a Arenys de Munt

Dates: del 10 al 24 de maig de 2018

Horari: de dilluns a divendres, de 9.30 h a 14.30 h. Les tardes noméssi hi ha grups programats.

Lloc: INS Domènec Perramo. Paratge Torrent d’en Terra, s/n. Arenys de Munt

“Controles?” és una exposisicó itinerant i interactiva sobre els riscos de les drogues i com prevernir-ne el consum.

Més informació a aquí.

Exposició Controles? a Calaf

Dates: del 10 al 22 de maig de 2018

Horari: de dilluns a divendres de 9.30 h a 14.30 h per a visites concertades. Dimarts i dijous de 15.30 h a 19 h, entrada lliure.

Lloc:Centre de Recursos per a l’Ocupació. Carrer Xuriguera, 42. Calaf

“Controles?” és una exposició itinerant i interactiva sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum.

Més informació a aquí.

Federació ACELL – RESPIR Sant Joan

Data: del 22 al 27 de juny de 2018

Lloc: Hotel Esplèndid – Blanes

Inscripcions del 7 de maig al 4 de juny.

El respir dona suport i descans temporal als familiars que tenen als seu càrrec persones amb discapacitat intel·lectual amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels cuidadors.

Més informació a Federació ACELL.

 

Deslimita’m. XI Trobada de Teatre Social per a Joves

Data: Dissabte, 12 de maig de 2018

Hora: de 10 h a 14.30 h

Lloc: Sala Barts. Av. Paral·lel, 62. Barcelona

Iniciativa de la Fundació La Roda i l’Associació Impactat que es basa en el teatre d’intervenció social com a mitjà per a la reflexió i eina per a la transformació social.

Entrada gratuïta. Mostra per a tots els públics.

7è Xuclis Festival Rock

Data: Dissabte, 19 de maig de 2018

Hora: A partir de les 18 h

Lloc: Pla de Montbau. Barcelona

Els concerts són gratuïts, però tota la recaptació de la barra del bar i el marxandatge anirà a parar a La casa dels Xuklis.

41a Tamborinada i festa familiar

Data: Diumenge, 27 de maig de 2018

Hora: des de les 11 h a les 19 h

Lloc: Parc de la Ciutadella. Barcelona

La Fundació La Roda organitza laTamborinada 2018 renovada amb més de 70 tallers infantils i 30 espectacles inclusius, solidaris i oberts a tothom.

Concert solidari 15 anys d’Oncolliga

Data: Diumenge, 27 de maig de 2018

Hora: 12 h

Lloc: Auditori de Barcelona. Sala 1 Pau Casals

Per commemorar l’aniversari d’Oncolliga, han organitzat diversos actes solidaris al llarg d’aquest 2018. Et conviden al concert solidari “+Gospel -Càncer” a l’Auditori de Barcelona a càrrec del Cor Carlit Gospel, que per cert ells també celebraran els 30 anys de trajectòria.

 

Celebració dels 15 anys del Programa de Dinamització de Gent Gran

Data: Dissabte,  30 de juny de 2018

Hora: de 10 h a 17 h

Lloc: Sant Quintí de Mediona

Celebració de la posada en marxa fa 15 anys, del Programa de Dinamització de Gent Gran de l’Àrea d’Atenció a les Persones. També se celebrarà el 20è aniversari de la Mostra Activa que organitza el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Centre de Documentació de l’Àrea d’Atenció a les Persones

Consulta  el fons documental en el catàleg en línia o a les seves instal·lacions.

Referent documental per als ajuntaments de la demarcació de Barcelona, les persones interessades en matèria d’atenció a les persones, el personal de la Diputació de Barcelona i les entitats.

Accedeix a la web del Centre de Documentació.

Més esdeveniments en un clic a l’agenda de Benestar Social

Accedeix a més informació de l’agenda aquí
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Pg. de la Vall d’Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 469
Fax 934 022 496www.diba.cat/benestar
www.diba.cat/web/atencioalespersones

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.