Benest@r – #118 – Juny – Juliol de 2019

Publicat per en jul. 5, 2019 dins Carrusel, Noticies | 0 comments

Benest@r – #118 – Juny – Juliol de 2019

Destaquem

Del 12 al 15 de juny, FiraGran 2019 va comptar amb la participació de la Diputació de Barcelona, que va organitzar activitats gratuïtes adreçades a la gent gran.

Més de quatre tallers diaris van omplir l’estand d’activitats per promoure l’envelliment actiu, l’autonomia personal, la prevenció i informar sobre els serveis i productes per a les persones grans que ofereix la Diputació de Barcelona.

La 28a Escola d’Estiu de l’Àrea d’Atenció a les Persones començarà el proper 8 de juliol amb 21 accions formatives que incorporen la transmissió de coneixement i la innovació social en les professions d’atenció a les persones.

L’Escola d’Estiu tindrà lloc del dilluns 8 al divendres 12 de juliol de 2019 a l’Espai Francesca Bonnemaison, oferirà a més una conferència inaugural,  una taula rodona, un espectacle teatral i la visita a una exposició.

 Anar a dalt

Autonomia i dependència

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Com cada any, des del Servei Local de Teleassistència, l’1 de juny s’activa el protocol de temperatures extremes per fer front als riscos de la calor i actuar en el caire preventiu que caracteritza al Servei.

Prevenció dels maltractaments a les persones grans

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona, un any més, ha commemorat el Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans per donar visibilitat a totes les formes de violència que s’exerceixen contra les persones grans i contribuir a la seva prevenció.

Posem en marxa el programa “Els serveis socials més a prop”

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

El passat 19 de juny va tenir lloc al Pavelló Migjorn una Jornada de Treball per donar el tret de sortida a aquest Programa preventiuadreçat a persones majors de 80 anys que no reben seguiment continuat dels serveis socials bàsics.

Arrenca el programa d’arranjament d’habitatges

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

La desena edició del Programa d’Arranjament d’Habitatges de la Diputació de Barcelona posa a prova un nou model de gestió que pretén afavorir l’autonomia dels municipis, promoure el desenvolupament econòmic local i disminuir les incidències i dificultats detectades en anteriors edicions.

 Anar a dalt

Infància, Família i Drogues

@ Acompanyament

@ Acompanyament

La VIII Jornada sobre el procés d’acompanyament a adolescents en medi obert “Cartografiant el medi obert” ha tingut lloc a l’Auditori, Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona, el dimarts 11 de juny, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 Anar a dalt

Serveis socials

CC Unsplash

CC Unsplash

Els passats dies 3 i 4 de juliol vam participar al II Congrés de l’Acció Social – Inclusió .cat, celebrat a Vic, amb quatre programes de la Gerència de Benestar Social. L’edició d’enguany s’ha dedicat a la promoció de l’autonomia personal des de la proximitat.

 Anar a dalt

Posem el focus

La Gerència de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona impulsa la millora i transformació dels serveis socials bàsicsavançant en termes d’accessibilitat de la població al Servei; ampliant la capacitat de gestió —a partir de l’impuls de nous models d’atenció que n’incrementen la seva capacitat de resposta i millora en termes de qualitat, eficàcia i eficiència— i aportant al sistema eines, coneixement i recursos.

 Anar a dalt

Entrevista a fons

La Osteoarthritis Foundation International (OAFI) nace para ayudar a los pacientes con artrosis para que puedan conocer bien la enfermedad y también, otro aspecto importante para OAFI es la prevención.

El Dr. Josep Vergés es el presidente de esta fundación mundial ubicada en Barcelona, creada en 2016 para liderar la lucha contra la artrosis.

 Anar a dalt

Agenda

 Exposició – Reina Amàlia, memòria d’una presó oblidada

Dates: De l’1 de juliol al 30 d’agost de 2019. 

Lloc: Vestíbul de l’Espai Francesca Bonnemaison

En el marc de la 28a edició de l’Escola d’Estiu de l’Àrea d’Atenció a les Persones, l’exposició és un projecte de recuperació de la Memòria de la presó de dones Reina Amàlia, del Raval.

Més informació aquí.

Mulla’t per l’esclerosi múltiple

Data: Diumenge, 14 de juliol de 2019

Hora: a partir de les 10 h

Lloc: Busca la teva piscina

En el cartell de l’Ignasi Blanch hi ha nedadors, nens, nois i noies que donaran vida al Mulla’t 2019 i que representen la societat que es mulla per l’esclerosi múltiple. Fundació Esclerosi Múltiple.

Més informació aquí.

Formació per a professionals de serveis socials municipals.

Data: Preinscripció oberta a partir del dia 1 de setembre

Estan programades 7 accions formatives per al 4rt trimestre de 2019.

Més informació a aquí.

Controles? arriba a Esparreguera

Dates: Del 4 al 21 d’octubre de 2019

“Controles?” és una exposició itinerant i interactiva sobre els riscos de les drogues, ús problemàtic de les pantalles i com prevenir-ne el consum.

Més informació aquí.

Controles? arriba a Cardona

Dates: De l’1 al 14 d’octubre de 2019

“Controles?” és una exposició itinerant i interactiva sobre els riscos de les drogues, ús problemàtic de les pantalles i com prevenir-ne el consum.

Més informació aquí.

I Congrés sobre el Dret a l’Autonomia Personal

Dates: 21 i 22 d’octubre de 2019

Hora: A partir de les 9 h

Lloc: CCIB – Centre de Convencions Internacional de Barcelona

COCEMFE organitza el Congrés on primera vegada, s’abordarà de manera integral i amb una visió àmplia i inclusiva el dret a l’autonomia personal.

Més informació aquí.

Centre de Documentació d’Atenció a les Persones

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Consulta  el fons documental en el catàleg en línia o a les seves instal·lacions.

Accedeix a la web del Centre de Documentació

Més esdeveniments en un clic a l’agenda de Benestar Social

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Trobareu totes les activitats programades per la Gerència de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona i les activitats programades per altres institucions i entitats.

Accedeix a més informació de l’agenda aquí

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Pg. de la Vall d’Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 469
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
www.diba.cat/web/atencioalespersones

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.