|

Benest@r – #96 – Setembre de 2017

Destaquem

Anar a dalt

Meritxell Budó, assumeix les competències en matèria de Benestar Social

© Diputació de Barcelona
L’Àrea d’Atenció a les persones, presidida per Meritxell Budó,  gestiona  tres àmbits de suport al món local: Benestar Social, Igualtat i Ciutadania, i Salut Pública i Consum.
Arran dels darrers canvis de setembre a l’organigrama corporatiu, Meritxell Budó farà compatible la vicepresidència de la corporació i presidència de l’Àrea, amb la gestió de la matèria específica de Benestar Social que, com ja sabeu, inclou tota la tasca de projectes de suports als municipis i entitats, amb més de 300 programes, entre els que destaquen laTeleassistència, el Servei d’Intermediació en deutes de l’habitatge o les auditories energètiques.

Accions per atendre les persones cuidadores no professionals

© Diputació de Barcelona
La vicepresidenta quarta i responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Meritxell Budó, va presentar, el divendres 6 d’octubre a Martorelles, les accions i els recursos que la Diputació de Barcelona ofereix als municipis en suport a les persones cuidadores.
Es tracta dels Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua i del servei Respir, que tenen per l’objectiu reduir la càrrega emocional i física de les persones cuidadores que tenen al seu càrrec persones en situació de dependència.

El programa d’arranjament d’habitatges, Bona Pràctica del Premi Europeu del Sector Públic (EPSA)

© Diputació de Barcelona
El programa d’arranjament d’habitatges ha estat mencionat com a Bona Pràctica per part del Premi Europeu del Sector Públic (EPSA), que convoca l’Institut Europeu d’Administració Pública (EIPA).
L’EPSA 2017 té com a objectiu premiar solucions innovadores en administracions públiques que responen de forma eficient als grans reptes socials.

Serveis socials

Anar a dalt

La 26a Escola d’Estiu d’Atenció a les Persones clou amb un notable

© Diputació de Barcelona
La 26a Escola d’Estiu “Pobles i ciutats resilients, enfortint les capacitats”, que es va celebrar la setmana del 10 al 14 de juliol, a l’Espai Francesca Bonnemaison, ha estat valorada amb un 8,2 pel que fa als cursos i en un 8,4 pel que fa a l’organització, dades que recull la següent infografia.

Les dones es mantenen com a motor del tercer sector social

Detall de la portada de l'Anuari
Detall de la portada de l’Anuari
L’11 de juliol s’ha presentat al Palau Macaya la tercera edició de l’Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya, la recerca periòdica impulsada per La Confederació que té per objectiu conèixer l’estat i l’evolució de l’ocupació que generen les organitzacions no lucratives que treballen en el sector dels serveis socials i d’atenció a les persones.

Convocatòria oberta de tallers per a la 26a Conferència Europea de Serveis Socials

Detall de la web essc-eu
La propera Conferència Europea de Serveis Socials, organitzada anualment per la Xarxa Social Europea (ESN), tindrà lloc a Sevilla del 28 al 30 de maig de 2018. La Conferència aplega, en un programa de seminaris i tallers, autoritats europees, regionals i locals que treballen en l’àmbit del benestar social per debatre sobre els reptes actuals en matèria de política social.

Premià de Dalt treballa per aprofundir en la vulnerabilitat social vinculada a l’habitatge

© Diputació de Barcelona
El 13 de setembre es va presentar, al municipi de Premià de Dalt, la “Diagnosi de vulnerabilitat social vinculada a l’habitatge“. L’objectiu de la diagnosi és establir una base per facilitar la presa de decisions en el plantejament d’estratègies i d’actuacions d’intervenció.

Infància, Adolescència i Famílies

Anar a dalt

El Centre SPOTT participa a la Jornada Adolescència, drogues i salut mental: teixint xarxa

© Diputació de Barcelona
El proper 20 d’octubre se celebrarà la jornada Adolescència, drogues i salut mental: Teixint xarxa, amb l’objectiu de compartir experiències i establir ponts de diàleg entre els professionals de les diferents xarxes que treballen amb joves amb problemes associats a l’ús de substàncies i salut mental.

Participem al 21è Fòrum FEDAIA: dibuixar els itineraris d’inclusió social a la infància

© FEDAIA_Victoria de Lama
Els dies 26 i 27 d’octubre es celebra el 21è Fòrum FEDAIA amb el títol ‘Dibuixar els itineraris d’inclusió social a la infància’. Com en els darrers anys, el Fòrum FEDAIA es celebrarà al Caixaforum de Barcelona. Preten reunir, reflexionar i compartir experiències de professionals i especialistes que treballen al voltant de l’atenció a la infància en risc.

Inclusió social i Treball comunitari

Anar a dalt

Els habitatges buits dels bancs a debat en el marc del cicle Catalunya Social

Detall de la portada de l’informe
Les dificultats de les entitats socials per convertir habitatges buits d’entitats financeres i grans tenidors en un parc de lloguer social destinat al Tercer Sector fou el tema d’un nou debat del cicle Catalunya Social.

La jornada “Els reptes de la lluita contra la pobresa i per a la inclusió social a Catalunya”

© Generalitat de Catalunya
El 28 de juny es va celebrar la jornada “Els reptes de la lluita contra la pobresa i per a la inclusió social a Catalunya”, a la sala d’actes de la Direcció General de Joventut a Barcelona.

Manresa inaugura un nou magatzem d’aliments solidaris que distribuirà pel Bages, Berguedà i el Moianès

© Diputació de Barcelona
El passat mes de juliol es va posar en marxa a Manresa un nou magatzem d’aliments solidaris que distribuirà aliments a les entitats socials del Bages, Berguedà i el Moianès. Aquest s’ha creat gràcies a un acord entre la Fundació Privada Banc dels Aliments, la Fundació Rosa Oriol i la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació Pirelli.

Una delegació belga coneix el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge

© Ajuntament de Terrassa
Del 12 al 13 de setembre, Kim Roosen, del Centre d’Assistència Social (OCMW) d’Antwerpen, Bèlgica, va venir a conèixer elServei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge en el marc d’un programa de visites d’intercanvi de la Xarxa Social Europea (ESN).

Autonomia i dependència

Anar a dalt

Els drets de les persones grans en el Dia Internacional de les Persones Grans

© Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona, un any més, se suma al Dia Internacional de les persones d’edat, dedicat enguany a reforçar l’apoderament de les persones grans, perquè puguin prendre les seves pròpies decisions i portin a terme les accions que considerin més oportunes relacionades amb la gestió de la seva pròpia vida.

L’Àrea d’Atenció a les Persones dona suport als Projectes de Ciutats Amigues amb les Persones Grans

© Diputació de Barcelona
El projecte de Ciutats Amigables amb les Persones Grans, promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), fomenta l’envelliment actiu de les persones, el qual és defineix com el procés d’optimització de les oportunitats en salut, participació, seguretat i educació al llarg de la vida amb la fi de millorar la qualitat de vida en el procés d’envellir.

Un nou plafó accessible a Santa Fe _Parc Natural del Montseny

© Diputació de Barcelona
Entre els diferents recursos que la Xarxa de Parcs Naturals posa al servei dels usuaris que visiten els parcs, n’hi ha alguns específicament pensats per a facilitar l’accés i el coneixement d’aquests espais a les persones amb discapacitats visuals.

Espai de Capacitació Tècnica per a Treballadores Familiars

© Diputació de Barcelona
A petició del Consell Comarcal del Maresme, l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona ha iniciat, una nova experiència de Capacitació Tècnica adreçada al col·lectiu de Treballadores Familiars.

Posem el focus

Anar a dalt

La música, una eina d’apoderament i realització personal

© Taller de Músics
Gràcies al projecte Taller Obert que ofereix elTaller de Músics amb el suport de la Diputació de Barcelona, la pràctica i la cultura musicals arriben a col·lectius en risc d’exclusió social.
El més important per a les persones participants és que no només guanyen formació musical sinó també reconeixement, relacions socials, autonomia i motivació per transformar la seva situació i entorn.

Federació Catalana de Drogodependències

© Federació Catalana de Drogodependències
La Federació Catalana de Drogodependències(FCD) neix l’any 1985, amb l’objectiu  d’unir esforços i ser l’interlocutor i representant davant les administracions públiques i la societat de les problemàtiques que generen les drogodependències.
La FCD aglutina 25 entitats sense afany de lucre que actuen en l’àmbit de les drogodependències en el camp de la prevenció, l’atenció i la inserció a Catalunya.

Entrevista a fons

Anar a dalt

Suport alimentari a famílies amb infants amb intoleràncies i al·lèrgies alimentaries

© Diputació de Barcelona
En el marc del suport de la Diputació de Barcelona  a  les entitats sense ànim de lucre, es va signar un conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i L’Assemblea Provincial de la Creu Roja a Barcelona per promocionar l’autonomia personal, l’atenció a la dependència i situació de vulnerabilitat i de risc en la infància, l’adolescència i les seves famílies.

Agenda

Anar a dalt

Controles? a Montcada i Reixac

Data: Del 29 de setembre al 24 d’octubre
Lloc: Espai Cultural Kursaal,  Carrer Masia, 39. Montcada i Reixac
“Controles?” és una exposició itinerant i interactiva sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum.
Més informació a aquí

Jornada Adolescència, drogues i salut mental: Teixint xarxa

Data: Divendres, 20 d’octubre de 2017
Hora: De 8:30 h a 14:30 h
Lloc: Agència de Salut Pública de Catalunya. Roc Boronat 81-95 Barcelona
Més informació a aquí.

XII Fòrum Interxarxes – Diputació de Barcelona

Data: Divendres, 20 d’octubre de 2017
Hora: De 9 a 14 h
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. Carrer Sant Pere Més Baix, 7 – Barcelona
Lema: Pares, mares, mestres i altres professionals: Interlocutors vàlids per a la infància del segle XXI?
Més informació a aquí.

Presentació del documental Veus contra l’estigma

Data: Dilluns, 23 d’octubre de 2017
Pendent confirmar hora i lloc
A Catalunya, un grup de persones amb diagnòstic de trastorns de salut mental lidera una revolució silenciosa i lenta. En aquest documental, donen a conèixer qui són i què fan aquests activistes, i els seus punts de vista sobre la percepció social de la malaltia mental.
Més informació a aquí.

21è Fòrum FEDAIA: dibuixar els itineraris d’inclusió social a la infància

Data: 26 i 27 d’octubre de 2017
Hora: De 8:30 h a 14:30 h
Lloc: CaixaFòrum  Barcelona – Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8.
Algunes de les qüestions que es plantejaran de la mà d’especialistes, educadors i professionals són: estem desenvolupant polítiques eficaces per lluitar contra l’exclusió social? Quan parlem d’atenció comunitària, de què parlem?
Més informació a aquí.

Jornada El contracte reservat: una eina per a la inclusió social

Data: Divendres, 27 d’octubre de 2017
Hora: De 9:30 h a 13:30 h
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison – Sant Pere Més Baix, 7 Barcelona
Aquesta jornada, organitzada per FEICAT-Empreses d’Inserció de Catalunya, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona. L’objectiu és que sigui una jornada pràctica on s’informi dels beneficis de la contractació pública reservada i de quina manera aplicar-la.

Jornada Aliances locals per a municipis inclusius

Data: Divendres, 27 d’octubre de 2017
Hora: De 9 a 13.30 h
Lloc: Palau Macaya – Pg. de Sant Joan, 108 – Barcelona
Organitzada per ECAS, l’espai co-acció social vol aportar reflexions per facilitar la creació d’aliances.
Properament disponible el programa i enllaç a formulari d’inscripció a  aquí.

Concert solidari 2017. La diversitat és riquesa

Data: Dijous, 2 de novembre de 2017
Hora: 20.30 h
Lloc: Auditori AXA, Barcelona
Diversitat en les persones i en els registres musicals
Idea, realització i direcció: MARCEL GORGORI
Més informació Fundació Finestrelles

Obertes les inscripcions “Respir tardor 2017” de la Fundació Salut Mental Catalunya

Totes les sortides tenen un preu de 80 euros i per inscriure’s o demanar més informació us heu de posar en contacte amb la Fundació a través del correu electrònic fundacio@salutmental.orgo al telèfon 93 175 0327. Les sortides estan obertes a persones amb problemes de salut mental, estiguin o no vinculades a associacions, clubs socials i altres entitats de salut mental.
Més informació a aquí.

Centre de Documentació de l’Àrea d’Atenció a les Persones

Consulta  el fons documental en el catàleg en línia o a les seves instal·lacions.
Referent documental per als ajuntaments de la demarcació de Barcelona, les persones interessades en matèria d’atenció a les persones, el personal de la Diputació de Barcelona i les entitats. Alhora esdevé un espai polivalent i de lliure accés per a la consulta, la recerca i la lectura de documents.

Educa amb Art 17/18

Formacions artístiques a teatres, auditoris i museus de Barcelona. Adreçat a professionals de l’acció social i educativa
Inscripcions obertes al web d’Apropa Cultura.
Les inscripcions són trimestrals: ara ja us podreu inscriure a les sessions del CCCB, L’Auditori, Museu Picasso  i Mercat de les Flors.
Si voleu saber-ho, podeu consultar el calendari anual aquí.

Més esdeveniments en un clic

Font: Diputació de Barcelona
Accedeix a més informació de l’agenda aquí.
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Pg. de la Vall d’Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 469
Fax 934 022 496
Twitter de Benestar Youtube de Benestar

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.