Benest@r – #99 – Gener – Febrer de 2018

Publicat per en febr. 7, 2018 dins Carrusel, Noticies | 0 comments

Benest@r – #99 – Gener – Febrer de 2018

Butlletí Benestar

45 milions d’euros per fomentar la cohesió social i reduir les desigualtats

Meritxell Budó durant la presentació del Catàleg de serveis 2018
La vicepresidenta quarta i responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, va presentar el dimarts 23 de gener, a més de 100 ajuntaments, l’oferta de productes i serveis als municipis en matèria de Benestar Social per a aquest any 2018, a la qual la corporació destina 45 milions d’euros.
Budó va destacar que amb aquesta oferta, i amb el Catàleg de Serveis d’enguany “es vol respondre a les necessitats socials i les demandes dels ajuntaments”.

Serveis socials

Anar a dalt

Convocada la desena edició del Premi Josep Ma Rueda

© Diputació de Barcelona
En el BOPB de de desembre de 2017 s’ha publicat la desena edició del Premi Josep Ma. Rueda i Palenzuela que convoca l’Àrea d’Atenció a les Persones per a premiar i reconèixer projectes d’intervenció social comunitària.

16 anys del Cercle de Comparació Intermunicipal de Serveis Socials

© Diputació de Barcelona
La XVI edició de la Jornada anual del Cercle de Comparació Intermunicipal de Serveis Socials es va celebrar el passat 23 de gener al Pavelló Migjorn del Recinte Mundet de Barcelona. A laweb de Benestar Social podeu consultar i descarregar-vos la documentació de la Jornada.

Subvencions per a entitats socials 2018

© Diputació de Barcelona
Properament es publicarà la convocatòria de 2018 de subvencions a favor d’entitats sense finalitat de lucre en l’àmbit de Benestar Social, Igualtat i Ciutadania, Respir i serveis tutelars.

Infància, Adolescència i Famílies

Anar a dalt

A l’estand de la Diputació a La Ciutat dels Somnis participen prop de 3.000 infants a la gimcana

© Diputació de Barcelona
Les activitats ofertes per la Diputació de Barcelona a La Ciutat dels Somnis, a través del joc “El teu poble, la teva ciutat”, van atreure 2.898 infants i famílies que van participar d’activitats educatives i lúdiques. 12.000 persones han visitat l’estand.

Curs “Abordatge de la violència filioparental: drogues, joves i les seves famílies”

© Diputació de Barcelona
A partir de l’atenció directa que realitzem des de SPOTT amb adolescents-joves i les seves famílies en l’àmbit de les addicions, observem la confluència de la violència filioparental i el consum de substàncies i la necessitat  d´un abordatge integrador i  la importància del treball en xarxa.

Sitges posa en marxa el nou Servei educatiu de mesures alternatives (SEMA)

© Ajuntament de Sitges
L’Ajuntament de Sitges posa en marxa el nou servei educatiu de mesures alternatives a la sanció prevista per les normes d’organització i funcionament dels centres educatius per consum, tinença i/o símptomes de consum de drogues i altres conductes relacionades.

Fundació Creu Groga de Calella. L’esport com a eina per créixer en valors

© Fundació Creu Groga
La pràctica de l’esport i el lleure esdevé una eina preventiva de primer ordre per les seves característiques, educatives, lúdiques i socialitzadores. Els agents de l’esport i el lleure són un element clau per identificar i gestionar conductes de risc en el camp de les drogodependències entre els joves i adolescents.

Inclusió social i Treball comunitari

Anar a dalt

En marxa l’espai d’intercanvi entre Plans Locals d’Inclusió Social

© Diputació de Barcelona
Una nova edició de l’espai d’intercanvi entrePlans Locals d’Inclusió Social ja està en marxa. Aquest espai, que respon a la demanda de continuïtat de l’espai feta pels ens locals de l’edició anterior. S’emmarca en les actuacions de suport a la implementació de Plans locals d’inclusió social als municipis de la demarcació.

Es presenta l’Oficina itinerant d’assessorament energètic al Bages

© Diputació de Barcelona
El dimecres 24 de gener s’ha presentat, al Consell Comarcal del Bages, en roda de premsa, l’Oficina itinerant d’assessorament energètic al Bages, que compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

El SIDH, experiència innovadora recollida al projecte europeu “El futur del benestar”

© Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha participat del projecte europeu “El futur del benestar”, aportant l’experiència del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) com a iniciativa de cooperació interinstitucional innovadora davant de nous reptes socials.

Inauguració de l’Exposició (IN)VISIBLES per visibilitzar la vida a les presons

© Fundació Marianao
Josep Muñoz, gerent de Benestar Social, va participar a la celebració del 25è aniversari del Projecte David de la Fundació Marianao, el dijous 18 de gener, amb la inauguració de l’Exposició (IN)VISIBLES a la Biblioteca Jordi Rubió de Sant Boi de Llobregat.

Autonomia i dependència

Anar a dalt

Eina per a l’atenció a les persones grans des dels Serveis Socials

© esn-eu.org
La Diputació de Barcelona ha participat en l’elaboració del document “Investing in later life, a toolkit for social services providing care for older people”, publicat per la Xarxa Social Europea (ESN), com a resultat d’un treball de recerca i de debat en el marc del grup sobre Envelliment i cures.

Servei d’assessoria jurídica per a casos complexos de maltractaments

© Diputació de Barcelona
En el marc de les actuacions de prevenció dels maltractaments i de promoció del bon tracte de les persones grans, s’ha posat un marxa un recurs per a donar suport jurídic als municipis en situacions complexes de maltractaments o sospites.

El programa escolar Coneguem els nostres parcs

© Diputació de Barcelona
La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha estat fent esforços per tald’adaptar els seus programes pedagògics a la diversitat funcional dels alumnes que hi participen. L’objectiu  és evitar que l’alumne amb alguna mena de discapacitat física o sensorial, integrat a l’escolarització ordinària no pugui gaudir en igualtat de condicions d’una sortida a un espai natural.

Consolidat el programa Els serveis socials més a prop

Imatge gràfica Els Serveis Socials Més a Prop
El programa Els Serveis Socials Més a Props’adreça a les persones majors de 80 anys que no reben cap suport dels Serveis Socials municipals, per fer una tasca preventiva, informativa i una valoració multidimensional de les necessitats de les persones, mitjançant entrevistes personals domiciliàries.

Posem el focus

Anar a dalt

Gairebé el 50% dels treballadors en empreses d’inserció troben ocupació en empreses ordinàries

© FEICAT
57 empreses d’inserció catalanes han donat feina a 2.693 persones durant l’any 2016. Una xifra que s’incrementa any rere any des que el 2004 va crear-se la primera empresa d’inserció.
Les empreses d’inserció són empreses de qualsevol sector, mida o àmbit territorial que tenen per objectiu facilitar la inserció social d’aquelles persones que tenen més dificultats per accedir al mercat laboral.

El suport d’ECOM i la Diputació als municipis, clau per a la millora de la qualitat de vida de les persones

© ECOM.CAT
ECOM és un moviment associatiu creat el 1971, que aglutina 136 entitats de persones amb discapacitat física de tot l’Estat espanyol -113 de Catalunya- i que té la doble missió dedefensar l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat física per assolir la plena inclusió social i millorar la seva qualitat de vida, i d’altra banda enfortir el sector associatiu de la discapacitat física.

Entrevista a fons

Anar a dalt

“Acció social no es pot associar només a intervenció implica fer reflexió i transformar”. Entrevista a Sònia Fuertes.

© ECAS
De bon matí ens trobem a la seu de laFederació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), a la Via Laietana de Barcelona, amb la Sònia Fuertes, la seva Presidenta. Durant quasi dues hores conversem extensament sobre l’acció social, el tercer sector, i la governança democràtica, entre d’altres. La Sònia, ràpidament comença a explicar la seva visió al capdavant d’ECAS que agrupa a més d’un centenar d’organitzacions. És una persona amb una dilatada trajectòria en l’àmbit de l’acció social, desenvolupada des de fa més de 25 anys.

Agenda

Anar a dalt

L’exposició Controles? arriba a Artés

Data: de l’1 al 12 de febrer de 2018
Lloc: Complex Cultural Cal Sitjes. Carrer Les Parres, 44. Artés
Hora: De dilluns a divendres de 9.30 h a 17h per a visites concertades, de 17 a 19 h entrada lliure
“Controles?” és una exposició itinerant i interactiva sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum.
Més informació a aquí

L’exposició Controles? arriba a El Masnou

Data: del 15 de febrer al  al  6 de març 
Lloc: Sala d’exposicions del Casinet. Pl. de la Llibertat, 17. El Masnou
Hora: De 9 a 17h per a visites concertades de 17 a 19 entrada lliure
“Controles?” és una exposició itinerant i interactiva sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum.
Més informació a aquí.

Jornades d’accessibilitat i diversitat 2018

Data: Dilluns, 19 de febrer a El Born CCM de Barcelona
Nova edició de les Jornades d’Accessibilitat i Diversitat 2018, enguany titulades “Com millorar l’experiència de les persones amb Discapacitat Intel·lectual i amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) als equipaments culturals”.
Inscripció a la jornada aquí.
Més informació a Apropa Cultura.

Postgrau en Gestió i Dinamització de Projectes d’Envelliment Actiu i Saludable. UPF – BSM

Inici de classes: Dijous, 1 de març
El Postgrau de Gestió i Dinamització de Projectes d’Envelliment Actiu i Saludable (Active & Healthy Ageing Project Management) té com a objectiu donar a conèixer les millors eines per poder treballar per al benestar de les persones grans, tant des del sector públic com des del privat.
Més informació aquí.
Sol·licita  admissió.

Setmana Santa Federació ACELL

Dates d’inscripció:
A partir del 13 de febrer a les 10 h (federats actius i centres socis)
A partir del 15 de febrer (federats no actius)
Més informació a Federació ACELL

RESPIRS Federació ACELL 2018

La Federació ACELL presenta tota la proposta de RESPIRS que tenen per aquest 2018 esperant que us resulti d’allò més interessant.
Més informació dels RESPIRS 2018 aquí.

Centre de Documentació de l’Àrea d’Atenció a les Persones

Consulta  el fons documental en el catàleg en línia o a les seves instal·lacions.
Referent documental per als ajuntaments de la demarcació de Barcelona, les persones interessades en matèria d’atenció a les persones, el personal de la Diputació de Barcelona i les entitats. Alhora esdevé un espai polivalent i de lliure accés per a la consulta, la recerca i la lectura de documents.

Més esdeveniments en un clic a l’agenda de Benestar Social

Accedeix a més informació de l’agenda aquí

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Pg. de la Vall d’Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 469
Fax 934 022 496

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.