Butlletí de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, 18 de setembre de 2020

Publicat per en set. 18, 2020 dins Carrusel, Noticies | 0 comments

Butlletí de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, 18 de setembre de 2020

 

Inici de la campanya d’actualització de dades de les entitats

A partir del dia 28 de setembre i fins al dia 30 d’octubre, les entitats registrades al Registre Municipal d’Entitats podreu actualitzar les vostres dades per tal que l’Ajuntament de Mataró pugui mantenir una relació directa amb vosaltres.

Des de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats s’impulsa aquesta campanya d’actualització de les dades per tal de poder mantenir el contacte amb les entitats que conformeu el teixit associatiu de la ciutat, i així evitar que es perdi informació que pot ser rellevant per a vosaltres. Sovint, les entitats canvieu la composició de la vostra junta, la vostra seu social, o les vostres dades de contacte com el telèfon o el correu electrònic. A través del correu electrònic que se us enviarà, podreu posar al dia tota aquesta informació. Val a dir que la darrera campanya d’actualització de dades va ser l’any 2015 i que ara s’ha considerat oportú i necessari dur a terme novament aquesta tasca.

A través del correu electrònic que serà enviat des de l’adreça participacio@ajmataro.cat, les entitats rebreu un enllaç a un formulari amb les dades que actualment té l’Ajuntament i on podreu modificar aquelles que hagin canviat. Per poder accedir-hi necessitareu un número de “PIN” que figura en el mateix correu.

És recomanable que les entitats cliqueu que accepteu l’ Autorització per comprovar les dades per via oberta que apareixerà al final del formulari perquè l’Ajuntament pugui verificar si al Registre General de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ja hi figuren aquestes dades actualitzades, a excepció de les entitats esportives, religioses i cooperatives.

És cabdal que sempre que hi hagi un canvi en alguna dada de l’entitat, aquest es comuniqui a l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, fet que permet una millor comunicació entre les entitats i l’Ajuntament de Mataró. Les entitats que no rebeu el correu electrònic per fer l’actualització de dades, perquè l’adreça email registrada a l’Ajuntament ja no estigui activa, us podeu posar en contacte amb l’Agència a través de participacio@ajmataro.cat. Posteriorment a la campanya d’actualització de dades, les properes modificacions caldrà fer-les a través del següent tràmit.

L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats es posa a disposició de les entitats per qualsevol consulta a través del correu electrònic participacio@ajmataro.cat o al telèfon 93 758 26 92 o 647 470 885.

Avantprojecte de llei de foment de l’associacionisme

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat  està tramitant de fa un temps l’ Avantprojecte de llei de foment de l’associacionisme amb la finalitat d’enfortir el sector, fer-lo créixer i incentivar la conscienciació social dels seus valors i principis davant la ciutadania.

 

Recentment s’ha publicat l’edicte pel qual l’avantprojecte se sotmet a informació pública amb la finalitat que les persones i entitats interessades pugueu consultar-lo i formular-hi les observacions que vulgueu a l’apartat Normativa en tràmit del web del Departament.

El termini per fer-ho és des del 8 fins al 30 de setembre, ambdós inclosos, i us voldríem animar a què hi digueu la vostra.

 

Trobareu més informació a voluntariat.gencat.cat

L’Agència estrena secció al programa de Mataró Ràdio Parlem d’Entitats

El programa Parlem d’Entitats s’emet tots els dissabtes (excepte el primer de mes) de 13.30 h a 14 h a Mataró Ràdio.

L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats col·labora en aquest nou programa amb una secció fixa on explica les novetats que des de l’Ajuntament s’ofereixen a les entitats de Mataró. S’hi comenten totes aquelles informacions que poden ser rellevants per al seu interès, així com activitats organitzades, cursos i tallers formatius, jornades participatives de treball comunitari, taules de treball, mostres d’entitats, etc.

El director i presentador del programa Parlem d’Entitats és Raúl Yeste, que va ser alumne del Taller Radiofònic que vam realitzar a les instal·lacions de Mataró Audiovisual a l’octubre del 2019. Aquesta formació, que va assolir un gran èxit de participació, tenia com a objectiu formar els assistents en com fer ràdio, i animar-los a iniciar un projecte de programa propi. Arran de la bona acollida, properament es tornarà a realitzar aquest taller gratuït en col·laboració amb Mataró Audiovisual que anirà dirigit a les entitats sense ànim de lucre registrades a l’Ajuntament de Mataró.

En aquest enllaç podeu consultar els programes emesos de Parlem d’Entitats.

Servei d’assessorament telemàtic de la Generalitat

Us recordem que totes les entitats privades sense ànim de lucre disposeu d’un servei d’assessorament, acompanyament i suport a través del Departament de Treball, Afers Socials i famílies de la Generalitat de Catalunya.

Els serveis d’acompanyament tenen com a finalitat orientar les entitats en la millora de la seva gestió i que les seves accions tinguin més impacte social. L’acompanyament es basa en la metodologia PDCA: planificar què es vol fer per solucionar el problema triat, desenvolupar les accions necessàries per resoldre’l, comprovar els resultats i actuar per millorar el pla.

Atesa la situació d’emergència sanitària actual tots els acompanyaments es fan íntegrament de manera telemàtica. L’objectiu és adaptar el ritme normal de les entitats a aquests moments d’incertesa mentre duri l’emergència i hi hagi limitacions de mobilitat.

Trobareu el formulari de sol·licitud en el següent enllaç.

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Plaça de Miquel Biada, 5 | Mataró 08301
Cancel•lar Subscripció | Gestionar subscripció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.