|

La Carta de la Pau aborda el lideratge ètic amb la gent gran d’Horta-Guinardó

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Fundació Carta de la Pau ha realitzat aquest mes dues activitats de formació amb gent gran activa del districte d’Horta-Guinardó de la ciutat de Barcelona. La primera acció va ser una conferència del president de l’entitat, l’economista i teòleg, Jordi Cussó, que va tenir lloc el passat dimecres 23 de novembre a la Biblioteca Mercè Rodoreda d’aquest barri de la capital catalana.

Cussó va iniciar la xerrada diferenciant els conceptes: pau externa i pau interna i com aquesta darrera adquireix més importància a mida que la gent es fa adulta. Una harmonia personal que només s’aconsegueix vivint en pau la vellesa i pacificant la memòria; ja que si el passat es viu des dels ressentiments aquests es transmeten a futures generacions i les relacions personals i familiars es malmeten.

En segon lloc, Cussó va assegurar que “avui la pau demana canvis de models de vida” i va posar la gent gran activa com a exemple. Va remarcar el paper que han jugat les persones grans en el sosteniment de moltes famílies durant aquesta crisi econòmica i les va presentar com a exemples de pau de cara les futures generacions.

Lideratge ètic

Per altra banda, el divendres 25 de novembre, al casal parroquial de l’església Crist Redemptor, Alba Lorente, politòloga, i Mayra Angarita, psicòloga, van conduir una sessió pràctica sobre lideratge ètic. En aquesta acte es van destacar els pilars bàsics d’aquest  lideratge: intel·ligència interpersonal, intel·ligència emocional, intel·ligència social, escolta activa, imaginació, força de voluntat, transparència i humilitat.

En aquesta trobada els assistents van poder explicar el seu concepte de líder, segons ells caracteritzat per tenir un atractiu natural, certa humilitat, bona comunicació, voluntat de formar-se i capacitat per captar l’atenció dels altres, entre altres. Però també van exposar les seves inquietuds respecte aquest tema, com per exemple, el poc interès dels líders actuals per aquells que estan al seu càrrec, la manca de llibertat d’alguns líders per prendre decisions o el fet que no tots els líders són bons.

Fins i tot, van aparèixer temes debat, com la necessitat actual de potenciar els lideratges compartits. “El millor que podem fer és acceptar l’autogestió dels grups i que tothom hi aporti allò que té de bo”, afirmava un assistent. I la naturalesa del lideratge: El líder neix, és adir, adquireix tots aquests trets de forma natural, o es fa, és educat per ser-ho?

Aquesta iniciativa, que compte amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, les properes setmanes, tindrà lloc a altres punts de la capital catalana.

Similar Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.