Com se sent la persona privada de llibertat?

Publicat per en set. 24, 2015 dins Actualitat | 0 comments

presos
Repercussions personals, familiars i socials
 
– Enfonsat, a causa de les errades pròpies i alienes.
– Abandonat en el seu infortuni per part de qui abans estava a prop. Troba a faltar la presència dels seus, la carta de l’amic, la trucada de la familia, la visita de l’advocat…
– Temorós de que la seva parella li sigui infidel, de que els seus fills li perdin l’afecte o siguin entregats en adopció, o s’extraviïn pels camins de la droga o la prostitució. Tem que la seva familia s’enfonsi en la pobresa i el desprestigi social. Tem que ja res pugui ser igual o semblant al d’abans del seu ingrés al Centre Penitenciari.
– Tensionat per la difícil convivència amb persones de diferents costums, races, ètnies…, carregats com ell de múltiples carències.
– Mancat de suficient seguretat personal degut a l’agressivitat de qui està disposat a aconseguir favors per la força, a l’empar de la llei del silenci carcelari.
– Desconfiat, ja que viu la sensació prolongada de que s’està jugant la seva vida i el seu destí.
– Impotent davant el que viu, que li genera desil·lusió i agressivitat.
– Fastiguejat pel sometiment a unes disposicions que, encara que siguin raonables, al no estar interioritzades, en res afavoreixen la lliure iniciativa i la decisió personal, sinó que conviden a una estèril passivitat. Es pot arribar a sentir com un menor d’edat al qual, si obeeix, se li ofereixen beneficis penitenciaris, però si no existeix adaptació només li esperen les temudes sancions.
– Cohibit, doncs no pot expressar-se lliurement per por a ser manipulat, mal entès o sancionat. Això afecta durament a la pròpia autoestima.
– Desmotivat per entrar en la dinàmica carcelària que li parla de rehabilitació i resocialització. La pregunta a aquesta proposició serà: què és aixó?
– Enemic de la societat de la qual s’ha de protegir ja que no accepta la seva vida i els seus fets i sap que el rebutjarà a la seva sortida de presó.
– Incomunicat, sense possibilitat d’un diàleg seriós i personal, doncs està en aquest ambient fred i hostil que és la presó. No pot creure ni en Déu ni en els homes.
 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.