CONCERT DEDICAT AL DOLOR DEL MÓN

Publicat per en maig 5, 2015 dins Carrusel, Noticies | 0 comments

CONCERT DEDICAT AL DOLOR DEL MÓN

concert uni

*Divendres 8 de maig, a les 20h.* Coral al Paranimf de la UB, gratuït. <http://www.universitaties.cat/?p=4407>
Les Orquestres universitàries us ofereixen un concert “Un concert dedicat… al dolor de moltes persones, d’arreu del món, que pateix per causes molt diverses: les víctimes del terratrèmol del Nepal, els immigrants morts al Mediterrani i tots els qui fugen dels seus països, a les víctimes dels atemptats a Tunísia, a les víctimes de Síria i de l’E.I., al dolor provocat pel magnicidi de Germanwings…. i a tots els dolors silenciosos i invisibles del món, de persones anònimes que viuen un dolor profund”.

Final del Cicle de Concerts de Corals Universitàries al Paranimf de la UB. Divendres 8 de maig, a les 20h, al Paranimf de la Universitat de Barcelona. Totes les corals juntes interpretaran el Càntic de Racine, de G. Fauré. L’entrada és lliure.

ACOMPANYAR ELS JOVES UNIVERSITARIS EN LA VIDA I LA FE

*Dijous 7 de maig, de 16 a 20h*. Com acompanyar als estudiants universitaris en el seu itinerari de vida i de fe, és el tema de la trobada de professors universitaris que tindrà lloc dijous de la setmana vinent, 7 de maig, al Centre Edith Stein, de 18h a 20h, a càrrec d’Àlex Damians, salesià i professor de l’EUSS. Es donaran pistes sobre com acompanyar i desvetllar la pregunta pel sentit de la vida i la fe en els universitaris. Confirma la teva assistència a: secretaria.dpuniversitaria@gmail.com. Llegir més.
<http://www.universitaties.cat/?p=4410>

L’AMOR CRISTIÀ. UN PUNT DE VISTA PERSONAL I ALGUNA PROPOSTA ACADÈMICA

Us oferim la ponència que va fer el filòsof Alfons Garrigós va fer una preciosa ponència titulada L’amor cristià. Un punt de vista personal i alguna proposta acadèmica <http://www.universitaties.cat/?p=4413>
a la Jornada Acadèmica LA PEDAGOGIA DE L’AMOR celebrada el dijous
16 d’abril al Campus Mundet i organitzada conjuntament pel Centre Edith Stein i el Grup de Recerca en Pensament Pedagògic i Social de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. Alfons Garrigós és filòsof i professor de l’IES Manuel Blancafort de la Garriga.

QUÈ VOL DIR QUE LA BÍBLIA ÉS PARAULA DE DÉU?

*Dimecres 13 de maig, a les 19h*. Què vol dir que la Bíblia és paraula de Déu? <http://www.universitaties.cat/?p=4417>
És la pregunta que s’intentava respondre la Trobada d’intel·lectuals i professionals catòlics a Poblet. Dimecres 13 de maig a les 19h es presenta el llibre que recull les ponències d’aquella trobada, a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret. Un bon moment per intentar respondre aquesta pregunta.

SANTA TERESA ES FA PRESENT A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA

El Centre Edith Stein va organitzar una jornada acadèmica sobre Santa Teresa, amb motiu dels 500 anys del seu naixement. La jornada va incloure quatre ponències de Victòria Cirlot, Mercedes Navarro, Audrey Barceló i Francesc Grané. Mar Galceran fa una crònica extensa de la jornada. <http://www.universitaties.cat/?p=4420>

LÍDIA PUJOL AMB SANTA TERESA OMPLEN EL PARANIMF DE GOM A GOM

Lídia Pujol va ser el plat fort de la Jornada sobre els 500 anys del naixement de Santa Teresa celebrat a la Universitat de Barcelona conjuntament amb el Centre Edith Stein. Podeu veure el vídeo de l’acte. <http://www.universitaties.cat/?p=4425>

ÉS POSSIBLE PARLAR DE MORAL O D’ÈTICA QUAN ENS REFERIM A LA VIDA ECONÒMICA O LA VIDA POLÍTICA?

¿És possible parlar de moral o d’ètica quan ens referim a la vida econòmica o la vida política? La resposta que està en boca de la gent és ben simple: si volem dedicar-nos als negocis o a l’activitat política amb unes certes perspectives d’èxit cal oblidar-se de l’ètica; ètica i negocis o ètica i política són incompatibles. Us oferim una reflexió sobre la relació moral, vida econòmica i vida política del professor i jesuïta Ildefonso Camacho.
<http://www.universitaties.cat/?p=4430>

GLOBALITZACIÓ I RELIGIÓ

Us oferim l’article publicat a Tendencias de las Religiones que porta per títol: La globalización y el progreso científico condicionan a todas las culturas religiosas. Impacto de la modernidad y retos ante una nueva forma de secularización.
<http://www.universitaties.cat/?p=4445>

CONCERT DE LA CORAL DE LA UNIVERSITAT POMPEU FABRA

*Dissabte 16 de maig, a les 18h. *El Cor de la UPF oferirà un concert <http://www.universitaties.cat/?p=4437>
a la parròquia de la Mare de Déu de Núria de Barcelona. L’entrada és gratuïta.

A LA VALL DE NÚRIA, RECÉS DE PREGÀRIA DEL COR

*Dissabte 23 de maig. *Descobreix la pregària del cor. T’oferim la possibilitat de viure un recés. Llegeix.
<http://www.universitaties.cat/?p=4439>

UN LLIBRE: ‘¿CREES EN DIOS?’ D’ANTONIO MONDA

Antonio Monda indaga el lloc que queda per a l’espiritualitat entre els intel·lectuals d’un país que es declara majoritàriament creient. La incompatibilitat o no entre fe i creació artística, la perplexitat davant la transcendència, la convicció total en l’existència de Déu o, si no existència, mostren un catàleg de creences impossibles d’unificar. Per llegir més.
<http://www.universitaties.cat/?p=4442>

EUCARISTIA D’ACCIÓ DE GRÀCIES DE LA COMUNITAT CRISTIANA UNIVERSITÀRIA

Dimecres 23 de maig, a les 14h. Eucaristia d’Acció de Gràcies de la Comunitat Cristiana Universitària <http://www.universitaties.cat/?p=4456>
presidida pel Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistac, al Col.legi Major Sant Ramon de Penyafort. Es prega confirmar l’assistència fent un mail a: secretaria.dpuniversitaria@gmail.com.

C Copyright  2014 Delegació Pastoral Universitària | c/ València 244, 3r pis | Tel. 93.487.63.63 |

comunicacio@dpuniversitaria.org C Copyright  2014 Delegació Pastoral Universitària | c/ València 244, 3r pis | Tel. 93.487.63.63 | comunicacioces@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.