|

Creu Roja inicia la recollida solidària de joguines

Anna Gual

En marxa la campanya de recollida de joguines que engega cada any Creu Roja en motiu de les festes de Nadal i Reis. La intenció es poder atendre els més de 660 infants de famílies sense recursos, que d’altra manera no podrien disposar de cap joguina per aquestes dates. Sota el lema de “joguina educativa”, la campanya pretén recollir joguines que fomentin valors positius entre els nens i nenes, mentre que es volen evitar totes aquelles que creïn patrons sexistes o que siguin excessivament bèl·liques. També es demana que la joguina sigui nova, per tal de garantir que sigui 100% segura i usable. Des del passat 1 de desembre i fins el dia 30 es podran deixar les joguines als diferents punts de recollida que Creu Roja ha distribuïts per tota la ciutat. Alba Garcia, tècnica local de voluntariat de la Creu Roja, explica que en total són una vintena, entre els quals hi trobem les mateixes instal·lacions de la Creu Roja a Mataró, Farmafree, Divercastillo, International House, la Fundació el Maresme, així com diferents camps municipals de futbol o  les mateixes instal·lacions de Mataró Ràdio.

A banda dels punts de recollida establerts, que es podran consultar en la seva totalitat a través del web de la campanya “lajoguinaeducativa.org”, també s’han programat diverses activitats per fomentar la participació. Entre elles destaca un torneig esportiu que organitza la Laru, una festa al Cocoa en que el preu de l’entrada serà una joguina, una col·laboració conjunta amb la marató de donació de sang o una macrorecollida a plaça Santa Anna en format festiu.

Aquesta recollida de joguines, impulsada per la Secció Jove de la Creu Roja es va començar a fer l’any 1992, fa 24 anys.

Entrada similar