EMERGÈNCIA ALS CAMPAMENTS DE REFUGIATS SAHRAUÍS #SOSSÀHARA

Publicat per en nov. 2, 2015 dins Carrusel, Noticies | 0 comments

EMERGÈNCIA ALS CAMPAMENTS DE REFUGIATS SAHRAUÍS #SOSSÀHARA

Després d’una setmana de pluges, la situació als campaments de refugiats a Tinduf és d’emergència, ja que s’estima que més de 25.000 persones han perdut casa seva i les seves poques pertinences, s’han malmès les ja de per si escasses reserves de menjar i molts dels equipaments públics (escoles, dispensaris, hospitals…) també han petit desperfectes.

Però hem pogut deixar de parlar d’emergència en algun moment? No hem d’oblidar que es tracta d’un campament de refugiats, que malgrat hi portin ja 40 anys i hagin pogut organitzar-se mínimament i crear-hi infraestructures, ministeris, escoles, dispensaris… mai han deixat de ser refugiats, de viure en precari, en un indret inhòspit i pràcticament inhabitable, des que van ser expulsats violentament del seu país, el Sàhara Occidental, envaït pel Regne del Marroc davant la inacció de la comunitat internacional i l’abandonament d’Espanya. Ara es pluja, demà el vent, i demà passat…? La veritable solució passa per resoldre aquest conflicte enquistat i oblidat per molts.

Ara però cal actuar ràpidament davant la situació, primerament proporcionant aliments, aigua potable i refugi als damnificats. Després, ara que sembla que les pluges cessen, avaluar a fons els danys i engegar la reconstrucció. El govern de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) i La Mitja Lluna Roja Sahrauí (MLRS), estan coordinant tot l’operatiu segons graus d’urgència i necessitat. Des de les entitats i associacions d’amics del poble Sahrauí de tot l’Estat estem organitzant la recollida d’ajuda. Des de l’ACAPS s’ha engegat la campanya #SOSSàhara (a la que ens sumem des de medicusmundi Catalunya), amb el web  www.sossahara.org, per tal de donar a conèixer la situació, i aconseguir aportacions econòmiques dels fons d’emergència de les administracions, així com dels particulars que vulguin col·laborar.

Podeu fer els vostres donatius a través d’aquests comptes, totes les ajudes es faran arribar a la MLRS:

CEAS-Sahara compte Banc de Sabadell ES84-0081-0655-63-0001351540

ACAPS compte Banc de Sabadell ES46 0081 0050 1300 0136 4942

Com informàvem divendres, l’edifici del nostre laboratori de producció medicaments de Rabuni no ha sofert desperfectes molt greus, però si que hi hagut filtracions d’aigua a totes les sales, inclosa la nova Sala Blanca. Estem encara avaluant els danys i les actuacions que caldrà emprendre per poder reprendre la producció el més aviat possible i contribuir així a l’estoc de medicaments de la Farmàcia Central.

Comunicats recents:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.