#FronteresInvisibles Migrants.

Publicat per en set. 10, 2019 dins Carrusel, Noticies | 0 comments

#FronteresInvisibles   Migrants.

Capçalera

#FronteresInvisibles 

Migrants.

Què et suggereix aquesta paraula?

¿Pobre? ¿Turista? ¿Pastera? ¿Avió? ¿Il·legal? ¿Delinqüent?

Totes aquestes paraules són etiquetes basades en les nostres pors però no cal oblidar que darrere d’un “migrant” hi ha una persona moguda per circumstàncies de la vida. Abans de jutjar, entenguem què els ha portat a prendre aquesta decisió.

Marxaries tu de la teva ciutat? Et jugaries la vida per anar a un altre país? Ho deixaries tot enrere per començar de zero en un lloc que no coneixes i on no parlen el teu idioma? Segur que només ho faries si la teva vida està en perill. O si creus que només així podràs tenir un futur millor. Igual que les persones migrades. Les seves raons són idèntiques. Emigren per viure dignament, per no veure els seus drets bàsics vulnerats.

Ja és prou difícil deixar-ho tot enrere com perquè, quan arribin al seu destí, hagin de sortejar encara més obstacles: es posa en dubte els motius de la seva mobilitat, es jutja la seva vida i els seus costums, i s’aprofiten les xarxes socials per encasellar-los sense ser conscients que darrere de cada migrant hi ha una persona. I si no et creus que això passi, mira aquest vídeo.

En el fons, no es tracta només de “migrants”. Es tracta de persones. Persones que pensen i senten com tu. Persones que ho arrisquen tot per tenir un futur millor. Perquè quan t’hi jugues la vida, vas on sigui.

És el cas del Gibril, provinent de Ghana, o de la Katy Lili, originària d’Hondures. O de les 14.857 persones d’origen estranger que vam atendre el 2018. Darrere de tot el seu esforç i sacrifici, hi ha un testimoni de superació.

Coneix les seves històries

I fes possible que tinguin dret a una vida digna. Perquè són

Persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.