Fundació Carta de la Pau

Publicat per en oct. 5, 2015 dins Carrusel, Noticies | 0 comments

Fundació Carta de la Pau

BUTLLETÍ – SETEMBRE 2015

www.cartadelapau.org / secretaria@cartadelapau.org / C.Modolell, 41 Barcelona. T. 934145936.
---
Francesc-Xavier Marín y JaumeFlaquer imparten un curso sobre "Islam y Paz"Francesc-Xavier Marín i Jaume Flaquer imparteixen un curs sobre

Francesc-Xavier Marín i Jaume Flaquer imparteixen un curs sobre “Islam i Pau”

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU inaugura la nova oferta formativa d’aquest curs abordant un tema de molta actualitat: “L’islam i la pau”. Es tracta d’un curs que pretén fer una mirada a l’islam amb la voluntat de tenir-ne un coneixement més objectiu i així construir bases per un diàleg intercultural, tot trencant prejudicis i ressentiments que puguin existir.

Al mateix temps, però, també s’intentarà aprofundir en les bases de la tradició alcorànica i profètica que conformen la vida comunitària islàmica (Umma)  identificar aspectes de la seva tradició que actualment generen debat entre tradicionalistes i reformistes.

Aquest recorregut per l’islam el farem de la mà de dos experts en aquest tema. Per una banda, Francesc-Xavier Marín, doctor en Filosofia, diplomat en Ciències de la Religió, expert en cultura, civilització i religió islàmica i professor de la Universitat Ramon Llull i dels Instituts superiors de Ciències Religioses de Barcelona i Vic.

I per altra banda, Jaume Flaquer, és jesuïta, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, llicenciat en filosofia per la Universitat de Barcelona, en Teologia pel Centre Sèvres de París i doctor en estudis Islàmics per l’EPHE (Sorbona de París).

Aquest curs, de set sessions, s’iniciarà el 19 d’octubre i finalitzarà el 30 de novembre, i tindrà lloc cada dilluns de 2/4 de 7 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre a la seu de Fundació Carta de la Pau a Barcelona (C/ Modolell, 41). Per aquells interessats, però que no puguin assistir-hi de forma presencial, també es podrà seguir via online.

El preu d’aquest curs és de 85 euros presencial i 70 euros online. La Fundació Carta de la Pau ofereix un 10% de descompte per alumnis de l’entitat o per inscrits al II Congrés Edificar la Pau al Segle XXI. Les inscripcions ja estan obertes a aquest link.

Altres cursos de la Fundació Carta de la Pau: http://cartadelapaz.org/es/formacion.php

---
Abiertas las inscripciones al

Obertes les inscripcions al “Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural”

pagina postgrau 300En un món en què creixen els contactes entre persones i grups de diferents identitats i cultures, és més necessari que mai comptar amb eines pràctiques per a la construcció de la convivència social. I davant els escenaris de conflicte social, creix la importància de fomentar la interculturalitat i una llibertat social coresponsable.

Per això, davant aquest context, el Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: aplicacions pràctiques, coordinat per la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU i la Universitat de Barcelona, ​​pretén donar resposta als reptes de les societats del segle XXI, per millorar la convivència i la interculturalitat en tots els seus nivells.

De la mà d’experts de diferents camps, en aquest postgrau s’ofereix una visió transversal i interdisciplinària, amb la finalitat que l’alumne adquireixi eines d’aplicació pràctica per a una millor aproximació en els contactes interculturals.

Aquesta oferta formativa està destinada a agents socials, educadors, mestres, professors, pedagogs, filòsofs, psicòlegs, personal sanitari, treballadors socials, humanistes, antropòlegs, geògrafs, historiadors i persones interessades en la Cultura de Pau.

Es tracta d’un curs propi dissenyat segons les directrius de l’Espai Europeu d’Educació Superior i equival a 30 crèdits ECTS. El postgrau, dirigit per Begoña Roman, professora d’ètica de la Universitat de Barcelona dura un curs acadèmic (Data inici: 16 novembre 2015 / Data final: 12 novembre 2016).

Per a més informació (programa, beques, quadre docent …) a: Postgrau en Cultura de la Pau / Fundació Carta de la

Francesc Torralba presentaseminarios sobre el entusiasmo, los resentimientos y el liderazgo éticoFrancesc Torralba presenta seminaris sobre l'entusiasme, elsressentiments i el lideratge ètic

Francesc Torralba presenta seminaris sobre l’entusiasme, els ressentiments i el lideratge ètic

CARTELL SEMINARIS TORRALBA 300Francesc Torralba, catedràtic de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, ofereix aquest any a la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU tres seminaris de temàtiques ben diverses però totes elles necessàries per a la construcció de la pau: “Del desencís a l’entusiasme” (13 de novembre), “Alliberar-nos dels ressentiments” (22 de gener) i “lideratge ètic: el futur” (8 d’abril).

Totes les sessions tindran lloc de 6 a 9 de la tarda de forma intensiva en un espai del centre de Barcelona encara per concretar. El cost d’una sessió és de 30 euros, 80 euros en cas d’inscriure’s a les tres sessions. Les inscripcions es poden formular a la pàgina web de la Fundació:www.cartadelapau.org/ca/formacio.php. I per qualsevol pregunta o informació es poden adreçar a l’entitat C/ Modolell 41.  T. 934.145.936 / formacio@cartadelapau.org.

---
La Fundación Carta de la Paz inauguraun espacio quincenal de cultura de paz en Radio estelLa Fundació Carta de la Pau inaugura un espai quinzenal de cultura de pau a RàdioEstel

La Fundació Carta de la Pau inaugura un espai quinzenal de cultura de pau a Ràdio Estel

Ràdio estel logoLa Fundació Carta de la Pau ha iniciat un espai radiofònic de foment de la cultura de la pau a Ràdio Estel, dins del programa matinal Fòrmula Estel, dirigit per Oriol Casals. Es tracta d’un espai de deu minuts de durada que es pot sentir en directe, els dimarts de cada quinze dies, a un quart de nou del matí.

Aquestes càpsules són presentades pel director de la Fundació, Ivan Pera, i compten cada vegada amb la participació d’una persona diferent que ens explica la seva experiència personal en el treball de construcció de la pau.

La primera convidada d’aquesta secció ha estat l’arpista Berta Puigdemasa, qui al costat de l’actor Roger Pera, protagonitza els concerts “Arpa i pau”. A més, Puigdemasa des de fa anys que realitza concerts pedagògics a centres educatius amb la pau com a tema de fons.

---
La Fundación Carta de la Paz se integra alAcuerdo Ciudadano por una Barcelona InclusivaLa Fundació Carta de la Pau s'integra a l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

La Fundació Carta de la Pau s’integra a l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

barcelona-inclusivaLa inclusió és un valor necessari per la construcció de la Pau. Amb la voluntat de potenciar aquest aspecte i ajudar a crear una major qualitat de vida per a totes les persones, la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU s’ha integrat aquest mes a l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva.

L’objectiu d’aquesta plataforma, fundada el 2006 i integrada avui per més de sis-centes entitats, és crear un espai compartit entre el govern i la societat civil amb la voluntat de treballar conjuntament per un bé comú com és la inclusió social però també per la convivència la cooperació, la cohesió social, la creativitat, la comunitat i la governança democràtica.

---
'Arpa y paz' llega a latemporada de música de Castelldefels'Arpa i pau' arriba a la temporada de música de Castelldefels

‘Arpa i pau’ arriba a la temporada de música de Castelldefels

Berta Puigdemasa en un moment de l'especatcle a Castelldefels.

Berta Puigdemasa, acompanyada d’imatges i frases de grans pensadors de la pau, va interpretar diverses peces d’arpa en l’espectacle “Arpa i Pau” que aquest dissabte, 25 de setembre, al vespre es va poder veure a la sala Margarida Xirgu de la Biblioteca Central de Castelldefels.

Els assistents al concert van participar activament a l’espectacle escrivint reflexions sobre la pau, per exemple, “La pau és acabar amb les guerres”, “la pau és amor i amistat amb tothom”, “La pau és solidaritat entre els pobles”, “La pau té la base en l’educació, un bona educació ens porta a bones accions” o “La pau és com un colom blanc”, entre altres.

Totes aquestes frases van ser llegides per una jove espectadora. Tots els assistents també van tenir l’oportunitat de conèixer de ben a prop i tocar l’arpa, un instrument poc conegut, i gaudir durant una estona d’un clima de pau i música.

---
La Carta de la Paz participa en la Muestrade Asociaciones de BarcelonaLa Carta de la Pau participa a la Mostra d'Associacions de Barcelona

La Carta de la Pau participa a la Mostra d’Associacions de Barcelona

Mostra entitats BarcelonaLa Mostra d’Associacions de Barcelona ha arribat enguany a la vintena edició. Durant els dies 19, 20 i 24 de setembre, festivitat de la Mercè – patrona de la ciutat-, la plaça de Catalunya de la capital catalana s’ha convertit en el principal focus de l’associacionisme barceloní.

Una de les entitats presents en aquesta edició ha estat laFundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, que a través d’un estand ubicat dins la llotja, ha mostrat a tots els visitants interessats les activitats i l’oferta de cursos que realitza la fundació.

---

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.