Inici de curs del Casal Obert de Sant Pau

Publicat per en oct. 5, 2017 dins Centre socioeducatiu St. PAU, Proinfància - La Caixa | 0 comments

Inici de curs del Casal Obert de Sant Pau
dav

dav

Dilluns dia 2 d’octubre vam començar el Casal Obert sant Pau de Càritas, ho vam fer amb molta alegria i il·lusió pel nou curs que tenim per davant i les mil i una coses boniques que compartirem i viurem plegades.

Sant Pau cada tarda  està ple d’infants i adolescents d’orígens diferents, creences de tota mena, pensaments diversos, ritmes particulars, colors diferents….  però no només infants i joves amb aquesta diversitat configuren el Casal, també l’equip d’educadores té la seva pluralitat… i aquesta és la bonica i viva  riquesa de Sant Pau que sovint ens emociona tant.

El dia a dia al Casal, la convivència, l’ arribar cansats de l’escola, les fragilitats emocionals, motxilles  plenes de vivències… dibuixen a vegades escenaris de petits conflictes quan l’un es troba amb l’altre. A Sant Paucreiem que quan els conflictes s’acullen i escolten ajuden a créixer.Per això no marxem a casa sense haver gestionat el conflicte des del diàleg i amb el cor pacificat i no amb ràbia.

Ho fem des de l’educació en valors de manera transversal en els diferents moments i activitats que desenvolupem amb els infants, adolescents i les famílies. Paraules com democràcia, acollida, tolerància, gratitud, alegria, respecte, diversitat, humilitat, pau, són valors recollits en el projecte del casal obert de Sant Pau.

Ahir dia 2 d’octubre  vam començar el casal obert, veníem d’un dia 1 d’octubre… que no ens va agradar, no els va agradar el que va passar  i van veure per televisió; semblava una guerra, quedolents, quin mal que feien, quanta violència…. manifestacions que feien alguns infants….

Avui dia 3 d’octubre Sant Pau s’ha aturat. S’ha aturat per pensar, reflexionar i dir que la violència no ens agrada, no és la manera de resoldre conflictes. Que ens agraden els cors pacificats i els petons i abraçades enlloc de les baralles.

Demà dia 4 ens tornarem a trobar i continuarem acompanyant als infants i joves des del que són, des del que és cadascú, perquè creixin dignament.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.