[vc_row][vc_column][vc_column_text]

EL PERQUÈ DE LA RECOLLIDA DE BITLLETS, MONEDES I DIVISES

En la permanent recerca de Càritas, per aconseguir recursos que ens ajudin a rebaixar el risc de la pobresa i aprofitant la nova entrada del euro, vàrem iniciar una campanya que ens permetés aprofitar tots els bitllets i monedes, sortides del curs legal. L’ èxit obtingut, ha fet possible que la Campanya segueixi vigent.

En l’ Assemblea de Càritas Interparróquial de Mataró del 7 de Juny de 2017, vàrem assolir la quantitat de 13.863,71 euros.

QUE EN FEM D’ AQUETS DINERS?

Els destinem a les necesitats mès urgents d’ infants, joves ó gent gran. Donem suport a families, que en moments puntuals, son colpejades per situacions delicades que posan en perill l’ equilibri familiar. En casos extrems, quan es presenta la necesitat, ho invertim a la compra d’ aliments.

COM TRANSFORMEM EL MATERIAL RECOLLIT EN EUROS?

Un equip de voluntaris, actualment, experts en el tema, classifican el que es va rebèn per optimitzar el seu valor, d’ acord amb una taula de possibiltats.

POSSIBILITATS

  • Negociar amb el Banco de España, el canvi per euros.
  • Venda a coleccionistes, aprofitant sempre la millor opció.
  • Confeccionar coleccions de les antigues pessetes, per la seva posterior venda.
  • Aquestes col.leccions, permeten gaudir de un bon record de la pesseta.
  • Gestionar les divises de curs legal amb persones que viatjen al extranger.
  • La resta que no es pot aprofitar, es clasifiquen els diferents metalls i es venen a pes, a la deixalleria.COM PODEM PARTICIPAR EN LA CAMPANYA

La renovació de mobiliari, el canvi de vivenda, les neteges d’ armaris les herencies……propicien la troballa d’ objectes, records……i també monedes i bitllets.

El boca a boca amb familiars, amics, veins…farán posible a mès d’ ajudar, un bon reciclatje de tot alló que ja no ens serveix.

Una altre bona opció, es adquirir amb un donatiu de 30 euros, una col.lecció de 33 monedes de les antigues pessetes, que a més de ser un bon record, servirá per donar a coneixer als nostres fills, nets, besnets……la moneda utilitzada desde el 1868 fins a l’ entrada del euro.

En l’Assemblea del 22 de Juny de 2021,es van assolir 15.066,40 euros de pessetes bescanviades al Banco de España.

També es va informar que a partir del 30 de Juny de 2021,ja no será possible el canvi.,peró que desde Càritas,seguirem recollint per col.lecció i reciclatje.

COM CONTACTAR

  • Per Internet a cim@caritasmataro.org
  • Telefónicament al C.I.M 937908002
  • Per recollir ó portar coleccions a domicili, móvil 606942853.

A J U D A ‘ N S   A   A J U D A R

La peseta0001
La Peseta , MONEDAS0001

Monedas 2 Monedas 4Monedas 2

 

 

 

 

 

 

 

monedes[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]