|

Les obres del “Súper solidari” comencen aquesta setmana

cistell1El 10 de desembre començaran les obres del “súper solidari” de Mataró. Es tracta d’un centre de distribució d’aliments que estarà situat en un local de 1.100 metres quadrats al carrer Méndez Núñez. Té per objectiu unificar en un sol espai la distribució d’aliments solidaris, creant un únic centre per optimitzar els recursos destinats a la cobertura de les necessitats de les famílies que estan en risc d’exclusió social. A la vegada, també es pretén dignificar aquesta distribució d’aliments solidaris. L’alcalde David Bote recorda que és una millora del servei que ofereix aliments a les persones que més ho necessiten.

Per davant ara 10 setmanes per adequar l’espai que gestionaran Creu Roja i Càritas. L’Ajuntament ha llogat el local en el que s’instal•la el centre de distribució d’aliments. Serà com un supermercat amb els productes exposats perquè les famílies els puguin recollir utilitzant els punts que se’ls hagin atorgat en funció de les necessitats i membres de la unitat familiar. A més, aquest centre podrà tenir a l’abast producte fresc, especialment fruita i verdura. Una aposta de les dues entitats que des de fa anys treballen per ajudar a aquells que més ho necessiten.

L’any passat, 9.000 persones a Mataró es van beneficiar d’aliments solidaris. Ara, amb aquest nou centre, es preveu donar cobertura a unes 2.550 famílies amb ingressos inferiors a l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya.

Entrada similar