L’Església catòlica ha iniciat la campanya d’assignació tributària «Junts X un món millor»

Publicat per en abr. 19, 2019 dins Carrusel, Noticies | 0 comments

L’Església catòlica ha iniciat la campanya d’assignació tributària «Junts X un món millor»

Cent mil raons per marcar la X de l’Església

 BARCELONA, 10 d’abril de 2019.- Cada any, prop de 100.000 persones són ateses gràcies a la xarxa que Càritas té implantada a l’arxidiòcesi de Barcelona. Les pot atendre, en part, per l’ajuda rebuda dels contribuents que van marcar la X de l’assignació tributària.

Mitjançant l’aportació que es va fer a l’Església en la Declaració de la Renda, entre d’altres suports, els 170 centres de Càritas parroquials van poder ajudar 73.676 persones el 2017 (especialment amb menjadors socials, manutenció, roba, etc.).

 Gràcies als contribuents que van marcar la casella de l’Església, a la nostra arxidiòcesi es van atendre 22.635 persones en acollida i acompanyament, a través dels programes de Càritas Diocesana de Barcelona.

 

Programes de Càritas Diocesana de Barcelona

€ destinats

Formació i inserció sociolaboral

366.981 €

Famílies i infància

309.563 €

Sense llar i habitatge

187.710 €

Acollida i acompanyament

233.700 €

Gent gran

144.606 €

Sensibilització i comunicació

2.159 €

 TOTAL

1.244.719 €

A nivell espanyol gran part dels diners de la Declaració de la Renda es destina a la gent. L’Església manté més de 9.000 centres que ajuden més de quatre milions de persones. Inverteix en hospitals, guarderies; cases per a gent gran i persones amb discapacitat; centres d’ajuda a la dona, a refugiats, a víctimes de la violència, a drogoaddictes, a persones sense llar, etc.

 L’Església ha iniciat una campanya d’àmbit estatal amb el lema «Junts X un món millor» per convidar els contribuents a marcar la X a la Declaració de la Renda. L’Església necessita la col·laboració de tots els contribuents per continuar desenvolupant la seva missió pastoral i caritativa, que beneficia tota la societat. Marcar, a la vegada, la casella de l’Església catòlica i la casella «d’altres fins socials» és perfectament compatible; no es paga més, ni Hisenda torna menys diners.

Aquí trobareu vídeo amb inserts.

 

Material adjunt

Nota de premsa en format *.PDF.

 Sobre l’Església Arxidiocesana de Barcelona

Actualment, l’obra pastoral de l’Església Arxidiocesana de Barcelona comprèn tota la regió metropolitana de la capital catalana que té prop de 3 milions d’habitants. El Cardenal Joan Josep Omella és l’arquebisbe metropolità de Barcelona, amb dues diòcesis sufragànies que són Terrassa i Sant Feliu de Llobregat.

 Per a més informació

Església Arxidiocesana de Barcelona
Oficina de premsa
T 93 270 10 13
M 616 81 81 15
press@arqbcn.cat

Taller social

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.