|

Mans Unides treballa aquest 2019 en ajudar pobles indígenes de l’Amazones peruà

La Parròquia de l’Esperança acollia dissabte a la tarda un concert del conjunt de música sud-americana “Tuparik”. Un recital emmarcat en la campanya de Mans Unides d’aquest 2019. Una cita organitzada pel Grup Tercer Món Mataró que pretenia posar l’accent en el poble d’Awajun, en territori amazònic del Perú. Un nucli de població indígena que viu en una zona rica en petroli, producte molt buscat i demandat. Segons Ramon Salicrú, del Grup Tercer Món Mataró, la població viu en un ambient de marginació, extrema pobresa i és conseqüència del maltracte que reben per part de les empreses multinacionals que intenten aconseguir les riqueses que té aquest territori de l’Amazones peruà.

La campanya de Mans Unides se centra al Perú en aquest 2019 per ajudar i donar a conèixer la situació en la que es troben molts pobles indígenes de l’Amazones peruà. Es tracta d’arribar a recollir els 75mil euros que es necessiten per donar formació a aquest poble, empoderar-los i que no continuïn patint les conseqüències del maltracte de les grans empreses externes. Uns diners que s’han de recollir entre totes les parròquies de l’arxiprestat de Mataró. De tota manera, per Salicrú, més enllà dels diners, el més important és donar a conèixer la situació per la que passa aquest poble indígena. Situacions intolerables que es perpetuen al món.

El concert del darrer cap de setmana no és l’única acció que faran des del Grup Tercer Món. Divendres vinent es farà una vetlla a la Parròquia de Maria Auxiliadora i dissabte a la de Sant Josep es farà una conferència.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.