|

La Marxa de la Salut Mental congrega més de 900 persones

Més de 900 persones van participar en la Marxa de la Salut Mental de Mataró. Cinquena edició de La Marxa que va finalitzar de nou al passeig del Callao, amb un esmorzar per a tots els participants. D’aquesta manera, els mataronins van voler mostrar la seva solidaritat amb les persones que pateixen alguna malaltia mental, amb l’estigmatització que suposa encara avui en dia aquest tipus de malaltia.

La Marxa estava organitzada pel Fòrum d’Iniciatives Assistencials i de Gestió en Salut Mental a Catalunya, la Federació de Salut Mental i l’Associació per a la Rehabilitació de Persones amb Malaltia Mental, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Mataró, la colla Maimakansu, EPMA Solidària, el Centre de Formació i Prevenció, Maresme Contínuum i Salut Mental Catalunya-Mataró Maresme, així com diverses empreses, comerços i professionals.

La Marxa va sortir del Passeig del Callao per endinsar-se per les 5 sènies, Rocafonda, Vallveric i pujada fins l’ermita de Sant Martí de Mata, que diumenge celebrava el seu aplec. Hi havia tres nivells de dificultat. El recorregut més fàcil era de 8 km, el segon era de 10 i el més complet tenia 12 km. La Marxa va finalitzar de nou al passeig del Callao, amb un esmorzar per a tots els participants.

Entrada similar