|

Mataró presenta un nou pla per lluitar contra l’exclusió social

Redacció 

L’Ajuntament presenta el Pla d’Inclusió Social 2018-2020. Un document, que s’articula en sis grans eixos i que té com a objectiu lluitar contra les situacions de vulnerabilitat i d’exclusió social, que es donen a la ciutat. Aquest pla recull que de les, aproximadament, 48.000 famílies registrades a Mataró, gairebé unes 8.000, o el que seria el mateix un 17%, haurien passat alguna vegada per serveis socials. Pel que fa als menors atesos alguna vegada per benestar social, el percentatge s’elevaria fins el 25%. El document fa un retrat de la població mataronina i busca oferir solucions a nivell local per poder fer front a la situació. Així ho explicava el regidor de Benestar Social, Joan Vinzo, que apuntava que per fer-lo possible cal anar de la ma amb les entitats del tercer sector. En aquest sentit el pla donaria continuïtat al que s’ha fet anteriorment en matèria d’igualtat i inclusió.

Els sis grans eixos en els que treballarà el pla són els següents: inserció laboral i formació professionalitzada, lluita contra la pobresa energètica i accés a l’habitatge, foment d’hàbits saludables i prevenció d’addiccions, igualtat d’oportunitats en la infància i l’adolescència, convivència i integració i treball en xarxa entre les diferents administracions. En referència a aquest pla es van pronunciar Isabel Martínez, del grup municipal del CiU i ex regidora de Benestar Social, qui va valorar la importància del document, i Francesc Teixidó d’ERC.

Aquest pla s’ha fet de forma participativa, amb les diferents taules de participació que pengen del Consell de Benestar Social.

Informa: Anna Gual

Entrada similar