Mataró s’adhereix a la iniciativa Ciutats Defensores dels Drets Humans

Publicat per en abr. 6, 2018 dins Carrusel, Noticies | 0 comments

Mataró s’adhereix a la iniciativa Ciutats Defensores dels Drets Humans

Cartell Ciutats Defensores dels Drets Humans

Mataró formarà part per primera vegada del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. Una iniciativa que arriba a la seva sisena edició amb un objectiu clar: conscienciar a la població sobre la importància i la necessitat d’integrar al dia a dia la defensa dels drets humans. Per fer-ho, es base en les experiències personals d’activistes que lluiten per protegir els drets de les persones. Per la capital del Maresme passaran Patricio Vindel, activista hondureny en pro de les persones LGTBI, i Sílvia Berrocal, mare d’una persona assassinada a Colòmbia per les FARC i part activa de les negociacions de pau entre les FARC i govern colombià. Segons la regidora de Ciutadania i Cooperació, Marisa Merchán, les històries d’aquests dos activistes permeten a la ciutadania empatitzar amb les problemàtiques que hi ha arreu del món i aprendre de la seva lluita.

A Mataró es realitzaran tres actes. El primer serà un acte obert a la ciutadania que es realitzarà el 9 d’abril a Cafè de Mar, a càrrec de Patricio Vindel. El mateix Vindel farà dues xerrades a alumnes de l’Institut Puig i Cadafalch el dia 12, per explicar la seva lluita i les amenaces que va rebre que el van obligar a abandonar Hondures i demanar asil a Espanya. Per la seva banda, Sílvia Berrocal també farà dues xerrades a l’Institut Laia l’Arquera el 10 d’abril per explicar la seva trajectòria en pro de la pau als alumnes. Amb aquestes sessions als instituts, es vol que els joves integrin

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte conjunt entre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau. A part de Mataró, en aquesta sisena edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans hi participaran Caldes de Montbui, Cornellà de Llobregat, Mollet del Vallès, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

 

Informa: S.Ruiz / J.Méndez

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.