|

NOTÍCIES de Mataró Audiovisual

Bonificacions del 70% de l’IBI, un dels incentius de “Lloguem!” per als propietarislloguem

L’Ajuntament busca propietaris de pisos que vulguin sumar-se al projecte Lloguem! a Mataró. Per això, ahir en va presentar els objectius en un acte a la Biblioteca Pompeu Fabra on també es van explicar els incentius que s’ofereix als propietaris d’habitatges que vulguin reformar i llogar els seus immobles. De fet, precisament, en la convocatòria d’ahir es va posar el focus en els propietaris. El projecte preveu beneficis com la garantia del cobrament del lloguer cada mes mentre duri el contracte, la conservació de l’habitatge o les facilitats per a la reforma. Més enllà dels principals incentius, el projecte també preveu una bonificació del 70% de l’IBI, i de fins el 95% a la plusvàlua, així com la tramitació gratuïta de la cèdula d’habitabilitat i el certificat d’eficiència energètica. La idea, com explica la regidora d’Habitatge, Sarai Martínez, és poder tenir un mercat de pisos de lloguer amb preus assequibles que estiguin per sota del preu de mercat.

El projecte és una aposta del govern municipal de Mataró i – afirma la titular d’Habitatge – la intenció és poder arribar a incidir en el preu dels lloguers a la ciutat. Tot i que la xifra ideal de pisos que formin part del Lloguem! a Mataró supera els 200 habitatges, el consistori dona per bo aconseguir sumar-ne 150 que, a hores d’ara, estiguin desocupats. Martínez conclou que és una bona oportunitat per a tots.

El projecte està coordinat per  l’Ajuntament de Mataró i compta amb fons europeus FEDER per valor de dos milions i mig d’euros.

 

Informa: C.Salad/ O.Debat

Entrada similar