|

Les persones amb Síndrome de Down reivindiquen més visibilitat

“Volem ser la veu de la comunitat”. Sota aquest lema es vertebra aquest any el Dia Mundial de la Síndrome de Down. Una efemèride que té lloc avui 21 de març. O dit d’altra manera: 21 del 3; una data que fa referència a l’origen de la Síndrome de Down: la triplicació del cromosoma 21. Tot i que cada vegada la societat integra més les persones que pateixen aquesta malaltia, la integració encara no és absoluta. En aquest sentit, Laia Serra, directora tècnica de la Fundació El Maresme, creu que el col·lectiu de persones amb Síndrome de Down és dels que ha trencat més tòpics els últims anys gràcies a visibilitzar que, aquestes persones, tot i la malaltia poden fer vida com qualsevol altra. De fet, Serra assegura que només a través de la visibilitat la societat podrà trencar estigmes, prejudicis i pors vers la Síndrome de Down.

A més de la visibilitat, un altre pas fonamental per millorar la integració és no generalitzar. Serra explica que, a dia d’avui, la societat encara tendeix a considerar que totes les persones amb Síndrome de Down són iguales. Una afirmació que la directora tècnica de la Fundació El Maresme nega a mitges. Tot i que la gent amb aquesta malaltia comparteix algunes característiques com la discapacitat intel·lectual, cada persona és diferent i les hem de tractar de manera individual i no col·lectiva.

Una de les accions que s’han difós per fer aquest 21 de març és que tothom es posi mitjons desaparellats per mostrar que tothom és diferent.

Informa: S.Ruiz

Similar Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.