|

La pobresa també rebrota

Capçalera

Hola, com estàs?

Tot i que la situació actual torna a ser preocupant, esperem que tant tu com la teva família i amistats estigueu bé.

El virus de la COVID-19 ha rebrotat i la situació ens recorda al que vàrem viure al mes de març. Estem ja en la segona onada d’aquesta emergència sanitària. En conseqüència i per segon cop, comencen a arribar les mesures que tant afecten les nostres vides i, encara més, la de les persones vulnerables: tancament de bars i restaurants, teletreball, restriccions de mobilitat… Amb tot aquest context, des de Càritas veiem com aquesta pandèmia no és l’única que rebrota sinó que la pobresa també ho fa.

Durant la primera onada, molta gent va quedar a la corda fluixa sense poder fer front a les seves necessitats més bàsiques. Vam tenir més de 2.000 peticions d’ajuda setmanals. I, de fet, ens vam veure obligats a multiplicar X3 la nostra ajuda en alimentació i X2 les ajudes vinculades a l’habitatge (lloguers i relloguers d’habitacions, subministraments…).

Ara, la pobresa -com el virus- també rebrota. Moltes persones encara no s’han refet de les conseqüències tan dures que varen viure a la primera onada i ja n’estan patint la segona. Tampoc podem oblidar totes les famílies que mai havien necessitat ajuda però que, amb la situació actual tan incerta, es veuen obligades a trucar a la porta de Càritas per arribar a final de mes.

Des de Càritas volem seguir ajudant. Però no ho podem fer sense tu. I és que el passat mes de setembre ja vam exhaurir el pressupost de tot el 2020 destinat a ajudes econòmiques de primera necessitat. La necessitat ofega i ara més que mai, hem de ser conscients del significat del sentit de la comunitat. No podem deixar a ningú enrere i hem d’ajudar a qui més ho necessita. Per això, et demanem que facis un donatiu i col·laboris amb nosaltres.

ET NECESSITEM I COMPTEM AMB TU

 

Salvador Busquets
Director de Càritas Diocesana de Barcelona

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT: Càritas Diocesana de Barcelona, amb domicili a Barcelona, Via Laietana n. 5, entl. FINALITAT: Mantenir-vos informats de les activitats que fa Càritas. LEGITIMACIÓ. Relació jurídica i consentiment. DRETS: Podeu excercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposición, portabilitat, limitació i revocació contestant aquest correu amb el text “Protecció de Dades” a l’assumpte. MÉS INFORMACIÓ: https://caritas.barcelona/es/aviso-legal/

Peu de pàgina
Cancelar subscripció

Càritas Diocesana de Barcelona – Plaça Nova, 1. 08002 Barcelona

Entrada similar