PRESENTACIÓ DEL CENTRE SOCIOEDUCATATIU SANT PAU,DE CÀRITAS INTERPARRÓQUIAL DE MATARÓ AL CARDENAL ELECTE JOAN JOSEP OMELLA EN LA SEVA VISITA A LA PARRÓQUIA DE SANT SIMO I SANT PAU EL 24 DE JUNY DE 2017″

Publicat per en juny 27, 2017 dins Carrusel, Centre socioeducatiu St. PAU, Noticies | 0 comments

PRESENTACIÓ DEL CENTRE SOCIOEDUCATATIU SANT PAU,DE CÀRITAS INTERPARRÓQUIAL DE MATARÓ AL CARDENAL ELECTE JOAN JOSEP OMELLA EN LA SEVA VISITA A LA PARRÓQUIA DE SANT SIMO I SANT PAU EL 24 DE JUNY DE 2017″

CENTRE SANT PAU DE CÀRITAS INTERPARROQUIAL MATARÓ

 bisbe

EL Centre Sant Pau va néixer de la comunitat parroquial de Sant Pau i Sant Simó de Mataró als anys 80, amb l’arribada dels primers africans que treballaven a la zona agrícola de les cinc-sènies.  Aquells anys es va parlar molt dels “negres del maresme”, com a nova realitat social i cultural.

Gràcies a la preocupació i acompanyament dels mateixos pagesos i molt especialment de la mà de Mossèn Ignasi Marquès i Mercè Anglada (D.E.P) amb altres voluntaris de la parròquia, es van iniciar  les classes d’alfabetització al local de l’església Sant Pau de manera voluntària al vespre,  quan acabaven la jornada laboral al camp, per tal d’ajudar-los a aprendre les noves llengües d’acollida, el castellà i el català. Així va començar el que durant molts anys s’ha conegut com Centre d’Acollida d’Africans Sant Pau.

El Centre Sant Pau ha anat creixent per poder donar resposta a noves necessitats socioeducatives en cada moment, estant atents als signes dels temps.

La necessitat d’acollir, acompanyar i estimar a les persones és el que identifica la tasca de tots els agents de Càritas implicats en el Centre Sant Pau:  parròquia, voluntariat i professionals.

Per això, el sentit del Centre Sant Pau avui, continua tan viu!!; s’acull a les persones, s’acompanya, es donen eines, s’ofereix formació i fem visibles situacions de vulnerabilitat que pateixen famílies del barri del Palau- Rocafonda- Escorxador i de la ciutat.

Aquesta bonica feina la fem gràcies el treball en equip de professionals, voluntariat i des dels diferents projectes:

  • Acolliment lingüístic de català i castellà.
  • Laboral, amb els tallers prelaborals: de la llar, electricitat, perruqueria, l’espai d’orientació laboral, cuidadors informals, i informàtica.
  • L’espai infantil que facilita la participació de pares i mares als diferents tallers
  • El reforç socioeducatiu de primària i secundària, amb el casal d’estiu al juliol on hi participen vora 200 infants i adolescents.
  • El taller de gestió emocions ARRELS
  • El futbol en valors
  • I L’escola de mares.

I també el treball en xarxa amb diferents entitats del barri, de la ciutat i en coordinació amb benestar social, els centres educatius de primària i secundària.

Contentes i agraïdes pel camí fet des dels inicis del Centre Sant Pau fa 35 anys, per la il·lusió i els somnis que ens porten a acollir, estimar, ser-hi, i  poder parlar de  nous projectes;  avui, celebrem i donem Gràcies a Déu per compartir amb la comunitat de Sant Pau la diversa i viva VIDA del Centre Socioeducatiu Sant Pau.

Gràcies per ser-hi i acompanyar-nos!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.