|

La renda de les famílies mataronines 2.000€ per sota de la mitjana catalana

Mataró Notícies

En directe

Cristina Salad

La renda mitjana dels mataronins està uns 2.000€ per sota de la mitjana catalana. D’aquesta manera, si la mitjana de Catalunya se situa en els 16.500€, a Mataró cada habitant té una renda mitja de 14.000€ anuals. Amb les dades a la mà, s’observa que la capital de la comarca està lluny de Cabrils i Tiana, amb una renda superior als 20.000€ de mitjana anuals. Així es desprèn de l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament local del Consell Comarcal del Maresme. Del mateix estudi també es pot extreure que en el conjunt de la comarca, la renda mitja és de 16.000€, 500€ per sota de la mitjana catalana. Desglossant per municipis les dades, s’observa que les poblacions del Baix Maresme presenten totes xifres superiors a la mitjana, acostant-se als 20.000€. A l’altre costat, entre les que tenen una renda més baixa es troben els municipis de l’Alt Maresme. El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, atribueix el salt econòmic a les desigualtats laborals del territori. Molt marcades per les professions vinculades al turisme i a l’estacionalitat laboral, als municipis de l’Alt Maresme, mentre a la banda sud de la comarca està poblada sobretot per persones que es dediquen a professions lliberals que els permet mantenir-se estables al llarg de l’any.

L’anàlisi es basa en dades oficials del 2014, les darreres publicades. Indiquen que va ser un any en què la renda va augmentar al Maresme en un percentatge lleugerament inferior al de Catalunya. Mataró se situa per sota de la renda mitjana del Maresme, només quatre municipis tenen una renda inferior a la mataronina. Per Martínez, les desigualtats queden paleses amb aquest estudi. Un informe que, diu el president del Consell Comarcal, desmenteix el mite que situa el Maresme com la Califòrnia catalana.

En el marc comarcal i tenint en compte que no es disposen de dades de 6 municipis ( Òrrius, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Santa Susanna), Pineda de Mar és la població amb menor renda per càpita (13.300€/habitant ), seguida de Tordera (13.700€/habitant) i Calella (13.800€/habitant).

Entrada similar