|

ÚItima hora a Mataró i el Maresme – 29.06.2022

Nova convocatòria d’ajuts per al lloguer

Nova convocatòria d’ajuts per al pagament del lloguer per l’any 2022. En aquest cas es poden tramitar a través del Consell Comarcal del Maresme i de la Generalitat, i estan destinades a les persones  de 36 anys o més, titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús de l’habitatge o habitació, sempre que sigui el seu domicili habitual i permanent, en el territori de Catalunya.

El termini per presentar les sol·licituds s’inicia aquest dimarts, dia 28, i finalitza el dia 15 de juliol de 2022. Com a novetat d’enguany, l’ajut també es pot demanar pel lloguer d’una habitació quan el preu no superi els 450€/mes. A banda, l’import màxim del lloguer mensual de l’habitatge o preu de cessió al Maresme passa de 800 €/mes de l’any 2021 a 900 €/mes per al 2022.

Els requisits són que la unitat de convivència tingui una font regular d’ingressos per poder pagar el lloguer i que no sobrepassin els 22.548,67 € (2,831267 vegades l’indicador de renda de suficiència (IRSC)), excepte en els supòsits de víctimes de terrorisme. Cal ser titular d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús de l’habitatge o habitació que sigui el seu domicili habitual i permanent, i cal estar-hi empadronat.

Pel que fa al preu de cessió d’ús d’habitació, ha de ser d’un màxim de 450 euros. Cal estar al corrent de pagament de les rendes de en el moment de presentar la sol·licitud o bé justificar com a mínim 3 rebuts de lloguer pagats. A banda, cal complir 10les obligacions tributàries davant l’Estat, la Generalitat i les obligacions amb la Seguretat Social.Els ajuts es poden demanar online a través de la Generalitat o bé mitjançant la instància genèrica del portal de tràmits del Consell Comarcal del Maresme. També es pot fer de forma presencial, a l’Oficina d’Habitatge del Maresme, de 9:00h a 14:00h sense cita prèvia.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.