Vindel i Missé enceten el cicle Ciutats Defensores dels Drets Humans

Publicat per en abr. 11, 2018 dins Carrusel, Noticies | 0 comments

Vindel i Missé enceten el cicle Ciutats Defensores dels Drets Humans

Drets Humans

“Totes i Tots som Mataró” és la campanya que l’Ajuntament portarà a terme per desenvolupar el tercer Pla d’Igualtat de Gènere de Mataró 2018-2022, que ha de servir per garantir els drets LGTBI i aconseguir una ciutat lliure d’homofòbia i transfòbia. Per fer-ho, el primer pas ha estat rodejar-se d’activistes i experts en drets LGTBI. El sociòleg i activista trans, Miquel Missé, ha explicat quin és el context actual, en una conferència al Cafè de Mar. També l’activista hondureny Patricio Vindel ha assegurat que calen molts esforços per aconseguir igualtat de dret en diversos àmbits, però que el més important, diu, és treballar i conscienciar.

Vindel treballa en la defensa i promoció dels drets humans per a la comunitat LGTBI. Com a conseqüència de la seva feina, ha patit persecució i ha estat amenaçat de mort, per la qual cosa va haver de marxar d’Hondures i sol•licitar asil a Espanya, on hi viu des de fa quatre anys. Ara, assegura que treballar amb el recolzament de ciutats i Ajuntaments és una passa endavant important i creu que tenir l’administració públic a favor és clau per intentar que la igualtat de drets qualli a la societat.

“Totes i Tots som Mataró” ha donat el tret de sortida i, ara, la intenció del consistori és fer participar a la ciutadania a través d’un qüestionari obert, per saber quin és el punt de partida. Després, hi haurà sessions de formació, treball temàtic en diversos àmbits i diferents actuacions per aconseguir els indicadors i mecanismes d’avaluació necessaris per fer possible aquest tercer Pla d’Igualtat de Gènere.

Informa: M. Rodríguez/ O.Debat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.