|

XIII Premi de periodisme Memorial Joan Gomis. Obertura del període d’admissió d’obres i candidatures

Obertura del període d’admissió d’obres i candidatures

Un any més, s’obre la convocatòria del premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis, organitzat per Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació Blanquerna – Universitat Ramon Llull, i les revistes El Ciervo i Foc Nou. Com a novetat d’aquesta tretzena edició, s’hi sumen a la convocatòria del Premi, el portal informatiu Catalunya Religió, Lafede.cat i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Aquest premi promou el periodisme solidari sobre persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l’exclusió social o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions i compta amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Sota aquest criteri es premia una obra periodística, escrita o audiovisual, inèdita o publicada i una trajectòria periodística d’una persona, institució, mitjans, programes o iniciatives. Ambdues modalitats han de compartir i promoure els valors solidaris del Memorial. El premi per a cadascuna de les modalitats està dotat amb 1.500 euros. Els premiats, a més, rebran un diploma acreditatiu i una il·lustració original elaborada per Joan Gomis.

El termini d’admissió d’originals i candidatures finalitza el 30 de juliol de 2018 i s’han de lliurar per correu electrònic a la direcció memorialjoangomis@gmail.com.

En l’edició anterior van ser premiats Pablo López Orosa, en la categoria d’obra periodística pel seu reportatge “La tregua de los zapatos“, i en la modalitat de trajectòria periodística, la reconeguda periodista Rosa María Calaf.

La figura de Joan Gomis

Aquest premi periodístic es convoca per mantenir viva la Memòria de la figura de Joan Gomis i el seu exemple de compromís a favor de la pau, els drets humans i l’eliminació de la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats. Aquesta tasca la va desenvolupar durant tota la seva vida, com a dirigent i promotor de diverses iniciatives cíviques, així com associacions, especialment des de la presidència de Justícia i Pau (1976 – 2001). També a través dels seus llibres i col·laboracions a mitjans de comunicació.
Copyright © 2018 Justícia i Pau, All rights reserved.
Justícia i Pau Barcelona
C/ Roger de Llúria, 126, 3er 1a
08037 Barcelona
93 317 61 77
justiciaipau@justiciaipau.org

Entrada similar