|

L’Ajuntament destina més de 60.000€ a complementar les beques menjador de la Generalitat

L’Ajuntament de Mataró destina 62.000€ a complementar les beques menjador. Aquests ajuts individuals de menjador els atorga el Departament d’Ensenyament a través del Consell Comarcal. Aquest any, de les 2.647 sol•licituds rebudes, s’han atorgat 1.843 beques menjador, se n’han denegat 477 i 318 casos estan pendents de resolució. De les beques concedides, 16 cobreixen el 100 % del cost, mentre que la resta, 1.827, cobreixen el 50 % del cost. Des de Benestar Social de l’Ajuntament es considera que hi ha 212 menors a la ciutat en situació de risc social. D’aquests 212 casos, 16 han rebut l’ajut individual del 100 % per part del Govern català i 137 l’ajut del 50%. El servei de Benestar Social i el d’Educació estudiaran si és necessari complementar el 50 % restant d’aquests 137 ajuts i també els 59 menors amb situació de risc, que per diferents motius, no els hi han concedit l’ajut individual de menjador.

D’altra banda, l’Ajuntament també millora els ajuts municipals en concepte de desplaçament. Així doncs, els acompanyants dels infants des de P3 fins a 6è de primària amb necessitats educatives especials i que vagin a una escola situada a més d’1km de casa seva, podran disposar de targeta gratuïta de transport. La diferència és que el curs passat la bonificació era del 50% i es limitava als alumnes des de P3 a 4t de primària. Aquestes famílies també poden complementar la seva beca menjador fins al 100% del seu cost. D’altra banda, els alumnes que la Comissió de Garanties d’Escolarització ha desplaçat d’ofici a una distància superior a 1 km del domicili familiar també poden disposar de targeta gratuïta d’autobús fins al 14 anys. Abans el límit eren els 12 anys.

Els 62.000€ que l’Ajuntament destina a complementar les beques menjador provenen d’una modificació pressupostària. Aquest curs també s’ha aconseguit que es comuniqués abans a les famílies si la beca els havia estat concedida –el curs passat se’n van assabentar al mes de novembre-.

Entrada similar