El llegat de Jordi Arenas i Clavell

Jordi Arenas i Clavell (Mataró 1920-1998) fou dibuixant, pintor, escultor i músic. Es considera un dels artistes de més anomenada i prestigi de Mataró, autor d’una extensa i variada obra.

En morir el 1998, en el seu testament va deixar a l’ajuntament la casa on viva, al carrer d’Argentona número 64, perquè es destinés a museu. De fet és un magnífic i representatiu edifici d’estil noucentista. També va llegar a la ciutat el fons d’art de la seva obra i la del seu germà. La part crematística del seu patrimoni va tenir una destinació social i humanitària, llegant a Càritas els actius financers, diners, joies i un pis vivenda per a l’ajuda dels econòmicament marginats.

Els marmessors, posaren com a condició que cada any C.I.M. ha de rendir comptes de com s’han invertit els diners, gastant només el 10 % anual i posant la resta en dipòsits a termini fix.

Aquest gest, tan extraordinàriament altruista i generós, honora la memòria de l’insigne artista i representa un suport de gran valor per ajudar als desfavorits.

Entrada similar

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.